De politie controleert nu al of er tweedeverblijvers op campings aanwezig waren.
Volledig scherm
De politie controleert nu al of er tweedeverblijvers op campings aanwezig waren. © Benny Proot

Extra controles aan kust tijdens paasvakantie: politie roept bewoners op om tweedeverblijvers te melden

De politie zal in de paasvakantie extra controleren op mensen die, ondanks het verbod, toch naar de kust zouden trekken. Dat bevestigt gouverneur Carl Decaluwé. Ondertussen roept de politiezone Westkust bewoners op om te verwittigen als je tweedeverblijvers opmerkt aan de kust. Tweedeverblijvers spreken van een ‘kliklijn’, al spreekt de politie dat tegen. “Het is gewoon het nummer van onze dispatching waarop je ook andere zaken kan melden." 

200 reacties

 • Paulina Buelens

  10 maanden geleden
  Misschien beter die winkels die dicht waren eens controleren, zoals bloemenwinkels, die opeens van gisteren ook coffee en taart om mee te nemen verkopen...juist als er mooi weer is mensen in tuin kunnen werken. Dat is gewoon lachend tegen de regels. Kruidvat die meer essentieel is mag niet open, maar bloemenwinkels vinden opeens een manier om open te zijn...en nog op zaterdag.
 • Bram Hens

  10 maanden geleden
  Ze moeten ergens het geld halen nu zeker
 • Carine Vervaecke

  10 maanden geleden
  Veel van die tweede woonsten worden in de vakantie duur verhuurd. Daar wringt het echte schoentje
 • Robin Rens

  10 maanden geleden
  Auto in beslag nemen en 10000 euro boete ze zullen wel in hun kot blijven en als die morgen corona krijgen schreeuwen ze moord en brand
 • josiane lagache

  10 maanden geleden
  @jean donny Belastingsvermindering vragen heeft NIETS te maken met burgerzin maar wel met eerlijkheid en die moet dan ook van twee kanten komen
 1. Kaassommelier Nick wil met concept Vlaanderen veroveren: “Bij elke kaasplank wat info, zoals Donald Muylle doet met zijn keukens”
  PREMIUM
  Brugge

  Kaassomme­lier Nick wil met concept Vlaanderen veroveren: “Bij elke kaasplank wat info, zoals Donald Muylle doet met zijn keukens”

  De wijnsommelier kennen we allemaal. Je hebt er intussen die alles weten over water, terwijl ook de kennis voor thee een aparte ‘kenner’ verdient. Maar in Brugge heb je nu ook een kaassommelier. Nick Spanhove (35) slaagde er in deze tijden van digitaal winkelen in om van zijn passie zijn beroep te maken. “De kaasfanaat verdient persoonlijke aandacht. Iedere klant ontvangt van mij een persoonlijk spraakbericht via WhatsApp”, verklapt hij. Een reportage vanuit dé kaasprovincie in Vlaanderen.
 2. 200 leerlingen Brugse school in quarantaine: “In slechtste geval moeten we De Triangel helemaal sluiten”
  PREMIUM
  Brugge

  200 leerlingen Brugse school in quarantai­ne: “In slechtste geval moeten we De Triangel helemaal sluiten”

  De stad Brugge houdt zaterdag nieuw crisisoverleg over de coronabesmettingen in de stedelijke basisschool De Triangel in Sint-Andries. De kleuterafdeling met 116 kinderen is er al zeker tot 1 februari gesloten en ook 80 leerlingen van de basisschool zitten in quarantaine. Zij ondergingen allemaal een coronatest. “We beseffen dat dit voor ouders en kleuters als een donderslag bij heldere hemel komt”, zegt schooldirecteur Marc Arschoot. “In het slechtste geval moeten we de volledige school sluiten."
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo