Cuore di Puglia wordt uitgebaat door Massimo Di Biscegli en Paul Okon.
Volledig scherm
Cuore di Puglia wordt uitgebaat door Massimo Di Biscegli en Paul Okon. © Benny Proot

Ex-Gouden Schoen Paul Okon (49) opent mozzarellabar in schaduw van Jan Breydel: “Ik hoop veel oude bekenden terug te zien”

BruggePaul Okon, de Australische Gouden Schoen van 1995, heeft zopas de mozzarellabar Cuore di Puglia geopend vlak bij het Brugse Jan Breydelstadion. Bij de voormalige verdediger van Club Brugge, Lazio Roma en KV Oostende kan je onder meer Italiaanse charcuteriespecialiteiten afhalen, maar ook ter plaatse fijne gerechten eten. “Ik was al heel erg verrast om hier Franky Van der Elst te zien", zegt hij.

 1. Uitbreidingsperikelen doen modezaak Miss Marie tijdelijk uitwijken naar Brugge: “We hopen ten laatste in april te heropenen in Roeselare”
  PREMIUM
  Roeselare/Brugge

  Uitbrei­dings­pe­ri­ke­len doen modezaak Miss Marie tijdelijk uitwijken naar Brugge: “We hopen ten laatste in april te heropenen in Roeselare”

  Lore Snijkers en Maxim Bille (beiden 25) hadden 2022 feestelijk willen aftrappen met de heropening van hun drastisch uitgebreide kledingzaak Miss Marie. Maar bij de verbouwingen aan het pand langs de Roeselaarse Delaerestraat botste het koppel op een stevige tegenslag waardoor de heropening opschuift richting voorjaar. Om hun aangekochte collecties toch aan de man te brengen, en opnieuw fysiek contact te hebben met hun klanten, openen Lore en Maxim vandaag een pop-up in het Brugse stadscentrum.
 2. Minder transmigranten gevat in 2021, maar toch wijst West-Vlaamse gouverneur op toenemende problematiek: “Ze blijven hier vaker rondhangen”
  West-Vlaanderen

  Minder transmi­gran­ten gevat in 2021, maar toch wijst West-Vlaam­se gouverneur op toenemende problema­tiek: “Ze blijven hier vaker rondhangen”

  West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé roept op tot een betere samenwerking tussen Frontex, Europol en de federale gerechtelijke politie in de strijd tegen de transmigratieproblematiek. Dat zegt hij op basis van de jaarcijfers van het aantal opgepakte transmigranten in West-Vlaanderen die de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk willen maken. Dat cijfer ligt dit jaar lager omdat er minder controles gebeurden, maar volgens de gouverneur gaat het in werkelijkheid om een toenemend probleem.
 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Brooklyn herrijst uit as na monsterbrand: “We vieren 50-jarig bestaan met nieuwe winkel in Kortrijk en nieuw hoofdkwartier in Stasegem”
  PREMIUM
  Kortrijk/Stasegem

  Brooklyn herrijst uit as na monster­brand: “We vieren 50-jarig bestaan met nieuwe winkel in Kortrijk en nieuw hoofdkwar­tier in Stasegem”

  Kledingketen Brooklyn bestaat dit jaar vijftig jaar. Het hoofdkwartier in Stasegem werd begin juni 2021 door een zware brand verwoest. “Midden maart starten de werken voor een nieuwbouw en vanaf 31 januari vernieuwen we onze modezaak in thuisbasis Kortrijk. 2022 moet een topjaar worden”, vertelt zaakvoerder Ubbe Descamps.