Frédéric Saint-Jore (links) plaatst samen met een medewerkster de trommel waarin morgenavond de trekking van EuroMillions plaatsvindt. Op de achtergrond een zwarte doek want de gotische zaal in het stadhuis in Brugge zal niet in beeld komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Frédéric Saint-Jore (links) plaatst samen met een medewerkster de trommel waarin morgenavond de trekking van EuroMillions plaatsvindt. Op de achtergrond een zwarte doek want de gotische zaal in het stadhuis in Brugge zal niet in beeld komen. © Benny Proot

EuroMillions-trekking vanavond voor het eerst in Brugge: als de balletjes vallen, moeten de klokken van het belfort zwijgen

BruggeAls de balletjes van EuroMillions morgenavond uit hun draaiende trommel rollen, gebeurt dat voor het eerst sinds het ontstaan van de loterij niet in een zwaar beveiligde, ondergrondse bunker in Parijs, maar in de gotische zaal van het stadhuis van Brugge. Voor deze unieke trekking zijn kosten noch moeite gespaard en gelden strikte securitymaatregelen. “De klokken van het belfort mogen niet luiden want de trillingen zouden een impact kunnen hebben op hoe de balletjes vallen, en dat mag natuurlijk niet.”

 1. Oudste wijnhandel van Brugge viert 200ste verjaardag: “Na de Eerste Wereldoorlog bleef er niks meer van onze zaak in Diksmuide over, we moesten van nul herbeginnen op een onbekende locatie”
  PREMIUM
  Brugge/Diksmuide

  Oudste wijnhandel van Brugge viert 200ste verjaardag: “Na de Eerste Wereldoor­log bleef er niks meer van onze zaak in Diksmuide over, we moesten van nul herbegin­nen op een onbekende locatie”

  “Ik trok mijn beste kostuum aan en ging aanbellen bij cafébazen in Brugge, Roeselare en Torhout om mijn beste wijnen aan te prijzen. De oorlog had immers alles verwoest. We moesten ergens herbeginnen.” Jacques Feys (91) mag het nog meemaken: de 200ste verjaardag van zijn wijnhandel. Zijn familie begon ermee toen België nog niet eens bestond. Inmiddels staat er alweer opvolging klaar.
 1. VTI in Brugge sluit, 1.200 leerlingen schakelen over op afstandsonderwijs: “Als je geen leerkrachten meer hebt, houdt het op”
  Brugge

  VTI in Brugge sluit, 1.200 leerlingen schakelen over op afstandson­der­wijs: “Als je geen leerkrach­ten meer hebt, houdt het op”

  Het VTI in Brugge schakelt vanaf donderdag volledig over op afstandsonderwijs. Door de grote uitval onder leerkrachten en leerlingen was het niet meer werkbaar om op een normale manier les te geven. “Er was al meer studie dan effectief les, maar nu hebben we zelfs geen leerkrachten meer om die studie te begeleiden”, zegt directeur Jos Loridan.