De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Ervaren werknemer (59) belandt onder stelling en overlijdt: zaakvoerders van renovatiebedrijf riskeren werkstraffen

Sint-Andries/Zedelgem/Menen/ZingemDe zaakvoerders van een renovatiebedrijf uit Zedelgem riskeren werkstraffen van 120 uren voor een dodelijk arbeidsongeval. Begin vorig jaar kwam een van hun werknemers onder een stelling terecht bij een renovatie aan een manege in Sint-Andries. B.P. (59) uit Menen overleefde het niet. Volgens het arbeidsauditoraat was de stelling in kwestie niet vastgemaakt.

  1. Andy (48) en Griet (47) wonen samen met negen mensen met beperking: “Net Temptation Island hier, met vlinders op de ene dag en liefdesverdriet op de andere”
    PREMIUM
    Brugge

    Andy (48) en Griet (47) wonen samen met negen mensen met beperking: “Net Temptation Island hier, met vlinders op de ene dag en liefdesver­driet op de andere”

    Twee jaar geleden besloten Andy Rullens (48) en Griet Van Coillie (47) om in VillaVip te trekken en zorgkoppel te worden. Ze namen drie mensen met een beperking op in hun gezin. Vandaag zijn het er al negen. “Het is een bonte bende twintigers, dertigers en veertigers bij elkaar”, glimlacht het koppel. “Er zijn hier wel eens conflicten, ja, maar ook véél heerlijke groepsmomenten.”