PFAS-verontreiniging vastgesteld aan het militair domein Ryckevelde in Sint-Kruis.
Volledig scherm
PFAS-verontreiniging vastgesteld aan het militair domein Ryckevelde in Sint-Kruis. © RV

Ernstige PFAS-vervuiling vastgesteld in militair domein Ryckevelde: “Was regelmatig uw handen”

Beernem/Sint-Kruis/DammeVerkennend bodemonderzoek van OVAM op het militair domein in Ryckeveldebos in Sint-Kruis vindt duidelijke aanwijzingen van ernstige PFAS-vervuiling. Het onderzoek kwam er na het PFOS-schandaal rond het chemisch bedrijf 3M in Zwijndrecht.  

 1. “De zaak stond in de top 3 van cafés die het meeste Jupilers verkochten in ons land”: Terug naar de wonderjaren van De Vuurmolen, die een reünie houdt
  PREMIUM
  Brugge

  “De zaak stond in de top 3 van cafés die het meeste Jupilers verkochten in ons land”: Terug naar de wonderja­ren van De Vuurmolen, die een reünie houdt

  “Zeven dagen op zeven open, en populair bij jan en alleman: dat vind je vandaag in Brugge niet meer.” Jan Lantsoght (61), voormalig uitbater van De Vuurmolen, heeft “gewéldige momenten” meegemaakt in het legendarische nachtcafé op het Kraanplein. En hij niet alleen: zaterdag houden Jan en zijn voormalige kelner Thierry Strypsteen een reünie, waarbij de herinneringen aan de gloriejaren centraal staan. “In De Vuurmolen zijn ontelbaar veel koppeltjes ontstaan.”
 2. Wil je een uniek juweel gemaakt voor de eeuwigheid? Ga dan zeker langs bij Baskania in Knokke

  Wil je een uniek juweel gemaakt voor de eeuwigheid? Ga dan zeker langs bij Baskania in Knokke

  “Baskania is niet zo maar een producent van juwelen. Wij maken geen series maar enkel unieke stukken. Van onze juwelen vind je er geen twee. Creatief leggen we onszelf ook geen grenzen op, behalve dat we met de meest kwalitatieve producten werken. Onze juwelen zijn kunstwerkjes, niet onderhevig aan trends en grillen.” Aan het woord is Phillippe van Kerkhoven, eigenaar maar vooral de creatieve geest achter het juwelenmerk Baskania.