Erin geluisd door hun stiefmoeder? Bavo (20) en Joran (23) krijgen als kind jaren de schuld van criminele feiten: “We hopen dat mensen ons eindelijk geloven”

BruggeHet begint met ‘onschuldige’ papierpropjes met boodschappen als ‘ik haat je’, ‘dikke koe’ en ‘ik schaam me voor mama’. Later komt daar een lange reeks vernielingen, brandstichting, bekraste auto’s en handgeschreven dreigbrieven ten aanzien van de moeder bij. Het werk van de kinderen, toen 8 en 10 jaar, denkt iedereen. Inclusief hun eigen ouders, die de broers ‘dumpen’ in instellingen. Jaren later blijkt het verhaal nét iets anders in elkaar te zitten.

 1. Danscafé moet dicht nadat klant halfdood wordt geslagen met hockeystick, man (31) vecht nog steeds voor zijn leven: “Ze wilden zich verdedigen tegen mes”
  PREMIUM
  Blankenberge

  Danscafé moet dicht nadat klant halfdood wordt geslagen met hockey­stick, man (31) vecht nog steeds voor zijn leven: “Ze wilden zich verdedigen tegen mes”

  Danscafé Circosia in Blankenberge moet minstens twee weken de deuren dicht houden, nadat een vechtpartij - waarbij twee personeelsleden en een kompaan betrokken waren - zwaar uit de hand liep. Een 31-jarige man werd er op het hoofd geslagen met een hockeystick en vecht al een week voor zijn leven. De uitbater blijft voorlopig achter zijn personeel staan. “Die man keerde terug met een mes. En geen kleintje.”
 2. Gedaan met waarschuwen in Brugge... Meteen boete voor fietsers en bromfietsers die regels niet respecteren: “Wie jonger is dan 16, sturen we naar de verkeersklas”
  PREMIUM
  Brugge

  Gedaan met waarschu­wen in Brugge... Meteen boete voor fietsers en bromfiet­sers die regels niet respecte­ren: “Wie jonger is dan 16, sturen we naar de verkeers­klas”

  Meteen een boete voor wie ouder is dan 16 jaar. En wie jonger is, krijgt een uitnodiging voor de verkeersklas. Er móét namelijk iets veranderen, vinden burgemeester Dirk De fauw (CD&V) en korpschef Dirk Van Nuffel, want te veel (brom)fietsers zijn niet in orde. Daarom hield de politie vrijdag een grootschalige controle in Brugge-centrum. Bij maaltijdbezorgers en scholieren onder andere. Al kon niet iedereen de controle appreciëren. Zo toonde een 13-jarige prompt zijn middelvinger...