Erin geluisd door hun stiefmoeder? Bavo (20) en Joran (23) krijgen als kind jaren de schuld van criminele feiten: “We hopen dat mensen ons eindelijk geloven”

BruggeHet begint met ‘onschuldige’ papierpropjes met boodschappen als ‘ik haat je’, ‘dikke koe’ en ‘ik schaam me voor mama’. Later komt daar een lange reeks vernielingen, brandstichting, bekraste auto’s en handgeschreven dreigbrieven ten aanzien van de moeder bij. Het werk van de kinderen, toen 8 en 10 jaar, denkt iedereen. Inclusief hun eigen ouders, die de broers ‘dumpen’ in instellingen. Jaren later blijkt het verhaal nét iets anders in elkaar te zitten.

  1. Brugs koppel hoopt na verwoestende brand terug te keren naar oude woning: “Alle steun is naar onze kinderen gegaan”
    PREMIUM
    Brugge

    Brugs koppel hoopt na verwoesten­de brand terug te keren naar oude woning: “Alle steun is naar onze kinderen gegaan”

    Eén maand nadat Michael Claeys (36) en Lindsey Van de Walle (31) een groot deel van hun bezittingen verloren bij een zware woningbrand in Brugge, heeft het koppel samen met hun vier kinderen een nieuw, tijdelijk onderkomen gevonden. Terugkeren naar hun oude woning is niet meteen aan de orde: de herstellingswerken kunnen tot een jaar duren. In de tussentijd trekt het gezin zich op aan de vele steunbetuigingen. “Alles is naar onze kinderen gegaan", zegt Michael.