De moeder en vader van Axl nemen afscheid aan de kist.
Volledig scherm
PREMIUM
De moeder en vader van Axl nemen afscheid aan de kist. © Proot/RV

Emotioneel afscheid van verongelukte Axl (17): “Nooit meer krijg ik een berichtje rond 7 uur ’s ochtends om je ‘stuutjes’ te smeren”

Damme/ZeebruggeVrienden en familie hebben woensdagochtend afscheid genomen van Axl Van Den Broeck (17). De tiener overleed vorige week bij een tragisch verkeersongeval in Moerkerke. Tijdens de uitvaart werden warme herinneringen opgehaald aan Axl, maar werd vooral duidelijk hoe groot het verdriet is. “Het is nu aan mij om te leren hoe mijn leven te vullen zonder jou”, sprak zijn papa. 

 1. Brugge krijgt er in 2025 een exclusief rooftoprestaurant bij op plek waar je de Halletoren bijna kan aanraken: “Nu nog het lelijke eendje, straks een pareltje”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugge krijgt er in 2025 een exclusief rooftopres­tau­rant bij op plek waar je de Halletoren bijna kan aanraken: “Nu nog het lelijke eendje, straks een pareltje”

  Er ligt een stedenbouwkundig attest klaar voor het verbouwen van het voormalige provinciale gouvernementsgebouw op de Burg. Waar nu nog het kunstenaarsatelier De Tank huist, komt een multifunctioneel gebouw met kantoren, 26 appartementen, een exporuimte én een rooftoprestaurant. Het is de Britse, wereldvermaarde architect David Chipperfield die instaat voor het ontwerp.
 2. Vijf weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen: van historische vliegtuigen over hardcoretoestanden naar een uitgestelde carnavalstoet
  PREMIUM
  Tielt/Moorsele/Ieper/Zwevezele/Menen

  Vijf weekend­tips in Zuid-West-Vlaanderen: van histori­sche vliegtui­gen over hardcore­toe­stan­den naar een uitgestel­de carnaval­stoet

  Aan de weergoden zal het niet liggen. Het begin van de grote vakantie kondigt zich veelbelovend aan, een paraplu zal je in het beste geval alleen nodig hebben om wat beschutting te zoeken tegen de zon. Ideaal weer dus om er op uit te trekken in onze regio. De activiteitenkalender is goed gevuld, met aanraders zoals het Kunstenfestival in Watou, de Berenfeesten in Meulebeke en de Maria-Ommegang in Poperinge. Voor wie last minute nog wat inspiratie zoekt, selecteerden we graag nog vijf andere ideeën voor een uitstapje, of meer. Geniet ervan!