Op 't Zand in Brugge lijkt het autosalon wel neergestreken: 60 elektrische wagens zijn er nog tot maandagavond te bewonderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op 't Zand in Brugge lijkt het autosalon wel neergestreken: 60 elektrische wagens zijn er nog tot maandagavond te bewonderen. © Benny Proot

‘Elektrisch autosalon’ op 't Zand doet twijfelaars overstag gaan: “Kan ik mijn stopcontact gebruiken of moet ik een laadpaal zetten?”

BruggeDrie dagen lang is 't Zand in Brugge omgetoverd tot een openlucht autosalon voor elektrische wagens. Honderden geïnteresseerden maken er op één locatie kennis met de allernieuwste elektrische modellen van elf Brugse concessiehouders. “Anders doen mensen er vaak een paar dagen over om garages en auto’s te vergelijken, hier kan het op een zakdoek en dat inspireert duidelijk”, zegt Stijn Vansteenbrugge van RijBatterij.

  1. EXCLUSIEF. Unieke dronebeelden gunnen een blik op site waar vanaf volgende maand nieuwe Brugse ‘parel’ BRUSK verrijst
    PREMIUM
    Brugge

    EXCLUSIEF. Unieke dronebeel­den gunnen een blik op site waar vanaf volgende maand nieuwe Brugse ‘parel’ BRUSK verrijst

    Nog een maand geduld en dan start de bouw van BRUSK, de nieuwe tentoonstellingshal van Musea Brugge. Het gebouw moet de ontbrekende ‘parel’ aan de kroon van het Brugse museumkwartier worden en komt aan de Garenmarkt. De opening is voorzien tegen begin 2025. Dronebeelden van Musea Brugge geven alvast van bovenaf een idee van de omvang van het project.