De Reisduif, één van de oudste cafeetjes van Brugge, uitgebaat door Dirk Van Overmeire.
Volledig scherm
PREMIUM
De Reisduif, één van de oudste cafeetjes van Brugge, uitgebaat door Dirk Van Overmeire. © Benny Proot

Eindelijk weer toogpraat! Deze 7 bruine cafés in Brugge en aan de kust móét je een bezoekje brengen

Brugge/Blankenberge/Beernem/Torhout/ZedelgemDriewerf hoera! We mogen eindelijk weer aan de toog hangen in de kroeg. Dat bevordert niet alleen het sociaal contact, ook de cafébaas is daar natuurlijk bijzonder blij mee. En het schept een leuke sfeer in de tent. De ene toog is natuurlijk de andere niet, daarom selecteerden we voor jou zeven leuke adresjes in Brugge en aan de kust waar je zeker eens geweest moet zijn. Santé!

 1. IN BEELD. Langverwachte Brugse horecazaak van de familie Dendooven opent vrijdag: “Met evenveel liefde voor het vak als grootmoeder Julia”
  PREMIUM
  Brugge

  IN BEELD. Langver­wach­te Brugse horecazaak van de familie Dendooven opent vrijdag: “Met evenveel liefde voor het vak als grootmoe­der Julia”

  Er is volop naar uitgekeken: in de Vlamingstraat opent restaurant Julia’s Brugge vrijdag de deuren. Het is de vierde horecazaak van de bekende familie Dendooven, de tweede die vernoemd is naar grootmoeder Julia. “We kiezen resoluut voor gerechten die haar signatuur dragen, met respect voor producten van eigen bodem”, zegt David Dendooven. Kijkt u even mee in het chique interieur.
 2. ASSISEN. Sharon (22) had al nieuwe vriend toen ze het leven liet naast Davy Kesteman (32): “Er groeide iets moois tussen ons, maar we kregen geen kans”
  PREMIUM
  Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

  ASSISEN. Sharon (22) had al nieuwe vriend toen ze het leven liet naast Davy Kesteman (32): “Er groeide iets moois tussen ons, maar we kregen geen kans”

  Op het assisenproces rond de dood van Sharon Gruwez, getuigde dinsdagavond haar nieuwe vriend, waarmee ze al een drietal maanden heel close was. Zijn getuigenis ontkrachtte meteen de stelling van Davy Kesteman (32) dat hij nog altijd een relatie had met Sharon. “We hadden plannen om verder te gaan in onze relatie, maar nu zal dat nooit meer kunnen. Misschien is Kesteman wel ontploft toen hij onze berichtjes op haar gsm las.” Ook de vriendinnen van Sharon bevestigen dat de relatie tussen haar en Kesteman voorbij was. Of hoe de verdachte het wederom hard te verduren kreeg. Lees er alles over in ons dossier.
 1. Gunther De Pauw staat met Racing voor Brugse bekerderby tegen Avanti: “Zo dicht mogelijk bij 40 minuten goed basketbal geraken”
  BASKETBAL BEKER VAN VLAANDEREN

  Gunther De Pauw staat met Racing voor Brugse bekerderby tegen Avanti: “Zo dicht mogelijk bij 40 minuten goed basketbal geraken”

  Donderdagavond staat in het KTA in Brugge de derby tussen eerstelandelijker Racing Brugge en tweedelandelijker Avanti Brugge op de agenda. De winnaar stoot door naar de zestiende finales van de Beker van Vlaanderen. Daarin wacht een duel met tweedeklasser Basics Melsele-Beveren. Racing-coach Gunther De Pauw hoopt op een hoogdag voor het Brugse basketbal.
 2. Oud-winnaar Alexander Diaz Rodriguez trekt als coach naar Athora Great Bruges Marathon: “Mensen begeleiden schenkt me enorm veel voldoening”
  ATLETIEK

  Oud-win­naar Alexander Diaz Rodriguez trekt als coach naar Athora Great Bruges Marathon: “Mensen begeleiden schenkt me enorm veel voldoening”

  Zondag wordt de 5de editie van de Athora Great Bruges Marathon afgewerkt. Voormalig winnaar en Bruggeling Alexander Diaz Rodriguez zal dit jaar niet meestrijden voor de overwinning, maar hij komt wel aan de start van de halve marathon. “In het kader van mijn project Runner’s High zal ik meelopen met mijn atleet Philippe Loosvelt”, zegt hij.