De braderie keert terug, al zal het in 2021 wel nog mét mondmasker zijn. Deze foto dateert van voor de maatregelen.
Volledig scherm
De braderie keert terug, al zal het in 2021 wel nog mét mondmasker zijn. Deze foto dateert van voor de maatregelen. © Benny Proot

Eindelijk weer een echt Brugs koopjesweekend in juni

BruggeDe vzw Brugs Handelscentrum knoopt tijdens het laatste weekend van juni weer aan met de klassieke koopweekends in Brugge. Van vrijdag 25 tot en met maandag 28 juni zijn er zomerkoopjes te doen. 

  1. Wim Lybaert vertoeft jaar op zee tussen onze vissers: “Als je hen laat vallen, eten we alleen nog scampi uit de diepvries”
    PREMIUM

    Wim Lybaert vertoeft jaar op zee tussen onze vissers: “Als je hen laat vallen, eten we alleen nog scampi uit de diepvries”

    Het hoeft niet altijd een Columbus te zijn: voor het nieuwe Eén-programma ‘Een jaar op zee’ heeft Wim Lybaert een jaar vertoefd tussen de vissers uit Zeebrugge, Oostende en Nieuwpoort. Het heeft zijn kijk op het vissersleven grondig veranderd. “De clichés over die ruwe bolsters en een gesloten gemeenschap kloppen totaal niet”, zegt Wim, die wel bezorgd is. “Er zijn nog 300 zeevissers over... Stel je eens voor dat er maar 300 bakkers meer zouden zijn.”
    Brugge