Stockfoto's Politie
Volledig scherm
Stockfoto's Politie © Benny Proot

Eerste weekend met verscherpte regels voor horeca verloopt rustig in Brugge: “Vrijdagavond stelden we wél nog overtredingen vast”

BruggeHet was zaterdag- en zondagavond opvallend kalm in de Brugse cafés. Dat stelde de politie vast. Overtredingen op de coronamaatregelen werden dan ook niet vastgesteld. Vrijdagavond, de laatste avond voor de scherpere maatregelen, was dat wél het geval. 

 1. In dit Brugs woonzorgcentrum moesten militairen al inspringen door personeelsuitval: “Ja, ik maak me zorgen. Maar er is ook hoop”
  PREMIUM
  Brugge

  In dit Brugs woonzorg­cen­trum moesten militairen al inspringen door personeels­uit­val: “Ja, ik maak me zorgen. Maar er is ook hoop”

  Woonzorgcentrum Herdershove in Brugge is één van de drie woonzorgcentra in West-Vlaanderen waar het leger de voorbije weken al moest bijspringen. Dat gebeurde door de grote uitval onder het personeel. “Ik maak me zorgen, ja", zegt overkoepelend directeur Dirk Lips. “Wat als alle woonzorgcentra in België tegelijk met uitval kampen? Zoveel militairen hebben we niet meer in ons land.” Lips ziet wél een hoopvol signaal naar de toekomst. En dat heeft alles te maken met de gezondheid van de bewoners.
 2. Brugges bekendste ribbetjeszaak The Hobbit sluit deuren: “Personeelsproblemen en corona spelen een rol”
  Brugge

  Brugges bekendste ribbetjes­zaak The Hobbit sluit deuren: “Perso­neels­pro­ble­men en corona spelen een rol”

  Het bekende grillrestaurant The Hobbit in de Kemelstraat in Brugge staat over te nemen. Bruggelingen en bezoekers kennen de zaak al sinds 1985 als een topadres voor wie van ribbetjes houdt. Sinds 2019 was er een nieuwe uitbater, maar die kende veel pech met de coronacrisis. “Er zijn al enkele gesprekken met mogelijke overnemers aan de gang", zegt curator Bram Walschap.