Het ‘vierkant groen’-licht langs de Scheepsdalelaan in Brugge.
Volledig scherm
Het ‘vierkant groen’-licht langs de Scheepsdalelaan in Brugge. © Benny Proot

Eerste ‘vierkant groen’-licht in West-Vlaanderen staat op Brugs zwart kruispunt: “Voetgangers en fietsers hebben hier altijd voorrang”

Brugge“Er zijn hier al te veel ernstige dodehoekongevallen gebeurd. Er moest iets veranderen." Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters legt uit waarom de eerste ‘vierkant groen’-verkeerslichten van West-Vlaanderen nu op het kruispunt van de Scheepsdalelaan met de Leopold I- en Leopold II-laan in Brugge staan. Alle fietsers en voetgangers uit de verscheidene richtingen mogen samen oversteken, terwijl auto’s en vrachtwagens moeten wachten. De vzw Ouders van Verongelukte Kinderen juicht de beslissing toe. 

  1. Slagers lopen warm voor West-Vlaams groenteschelletje en groentekroket: “Eetgewoonten veranderen, we moeten mee met de tijd”
    PREMIUM
    Roeselare

    Slagers lopen warm voor West-Vlaams groente­schel­le­tje en groentekro­ket: “Eetgewoon­ten veranderen, we moeten mee met de tijd”

    Opmerkelijk. Vanaf november liggen er twee vernieuwende, 100% West-Vlaamse en bovenal vegetarische streekproducten in de slagerstoonbank. Het West-Vlaams groenteschelletje is ontwikkeld door leerling-slagers van GO! Atheneum Diksmuide terwijl leerlingen van Ter Groene Poorte in Brugge tekenden voor een kaas-groentekroket met zeewier. Beide producten werden warm onthaald op de ‘Avond van de West-Vlaamse slager’ in Roeselare. “We moeten denken aan de consument. Er zijn steeds meer flexitariërs en daar moeten we op inspelen”, oordeelt Andy Heindryckx van Culinair Slagersatelier De Jachthoorn in Ruddervoorde.