De eerste elektrische toeristenboot wordt met een hijskraan te water gelaten.
Volledig scherm
De eerste elektrische toeristenboot wordt met een hijskraan te water gelaten. © Benny Proot

Eerste elektrische toeristenboot in Brugge gaat het water in: “Minder lawaai, minder uitstoot en geen geurhinder meer”

In Brugge is woensdag de eerste elektrische toeristenboot te water gelaten. Dat gebeurde ter hoogte van het bedrijf Gruuthuse langs de Dijver. Het is de eerste in een reeks van vijf nieuwe elektrische boten, die een vloot dieselboten moet vervangen. “De voordelen zijn duidelijk, het nadeel is dat ze veel geld kosten”, zegt bootjesman Frederik Coucke.

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Musea in Brugge lokten dubbel zoveel bezoekers als in 2020, maar hopen dat buitenlands toerisme zich snel herstelt: “Een derde jaar op dit niveau, da’s eigenlijk niet haalbaar”
  PREMIUM
  Brugge

  Musea in Brugge lokten dubbel zoveel bezoekers als in 2020, maar hopen dat buiten­lands toerisme zich snel herstelt: “Een derde jaar op dit niveau, da’s eigenlijk niet haalbaar”

  Net geen 450.000 mensen hebben in 2021 de Brugse musea bezocht. Een verdubbeling in vergelijking met het eerste coronajaar 2020, maar nog steeds amper de helft van normaal. Er was opnieuw een inkomstenverlies van 4,5 miljoen euro. “Daar zit vooral het uitblijven van onze internationale bezoekers voor veel tussen", zegt zakelijk directeur Jonathan Nowakowski. Een overzicht.