Stalkingalarm voor slachtoffers van stalking, gekoppeld aan een smartphone.
Volledig scherm
Stalkingalarm voor slachtoffers van stalking, gekoppeld aan een smartphone. © RV

Eerste alarmknoppen voor slachtoffers stalking geleverd aan Brugse politie: “Zullen nog sneller ter plaatse zijn bij noodgevallen”

BruggeDe mobiele stalkingalarmen die bij één druk op de knop zorgen voor een onmiddellijke politionele tussenkomst, zijn verdeeld over de 19 West-Vlaamse politiezones. Voortaan kunnen slachtoffers van levensbedreigende stalking er beroep op doen. Na de hervorming van het seksueel strafrecht vorige donderdagavond in de Kamer, gaat het opnieuw om een belangrijke doorbraak in de strijd tegen seksueel- en intrafamiliaal geweld.

 1. Hoe raak je het vlotst op de Brugse Markt en waar spot je ‘de grote drie’ het best? Onze praktische gids voor de Ronde-start
  PREMIUM

  Hoe raak je het vlotst op de Brugse Markt en waar spot je ‘de grote drie’ het best? Onze praktische gids voor de Ron­de-start

  Ex-winnaars Tom Boonen, Fabian Cancellara, Johan Museeuw en Peter Van Petegem zullen blij zijn: voor het eerst sinds 2016 vertrekt de Ronde van Vlaanderen opnieuw in Brugge. Het peloton is intussen stevig veranderd, maar de liefde tussen Brugge en de wielerklassieker is er nog steeds. Kom dat zondag vooral zélf ervaren. Hoe je dat het best doet? Neem er even onze handige gids bij voor een uitstap naar de startplaats van Vlaanderens Mooiste.
  Brugge
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.