Stan Braem in het shirt van Cercle Brugge tijdens een oefenwedstrijd.
Volledig scherm
Stan Braem in het shirt van Cercle Brugge tijdens een oefenwedstrijd. © Cercle Brugge

Een modern (voetbal)sprookje: Stan (23) speelde zeven jaar geleden nog in vierde provinciale en tekent nu een profcontract

Brugge/Zulte-WaregemZulte Waregem pakt - als alles volgens plan verloopt - dit weekend uit met een nieuwe spits. Stan Braem (23) voetbalde zeven jaar geleden geleden nog in vierde provinciale, het allerlaagste niveau. Maar eerstdaags zet hij zijn krabbel zowaar onder een profcontract. Een voetbalsprookje is het al. Nu hoopt Stan om zelf voor het happy end te zorgen.

 1. Na zeven jaar nadert einde van werken aan nieuwe hoogspanningslijn Stevin: 124 meter hoge kraan helpt laatste hoogspanningsmast verwijderen
  Brugge

  Na zeven jaar nadert einde van werken aan nieuwe hoogspan­nings­lijn Stevin: 124 meter hoge kraan helpt laatste hoogspan­nings­mast verwijde­ren

  Een kraan van 124 meter hoog heeft een hoogspanningsmast langs de Lodewijk Coiseaukaai in Brugge helpen verwijderen. Dit werk vormt het sluitstuk van het Stevin-project, dat zeven jaar duurde en dat windenergie van op zee het land inbrengt. “De kraan tilt de mast boven een bos richting het nabijgelegen recyclagebedrijf”, zegt Pieter Verlaak, woordvoerder van netbeheerder Elia.
 2. Horecaondernemer Dirk Van Den Bossche (66) neemt ook hotel-restaurant Pergola Kaffee over: “Een investering is altijd een risico, zeker in deze tijden”
  PREMIUM
  Brugge

  Horecaon­der­ne­mer Dirk Van Den Bossche (66) neemt ook ho­tel-restaurant Pergola Kaffee over: “Een investe­ring is altijd een risico, zeker in deze tijden”

  Horecaondernemer Dirk Van Den Bossche (66) heeft met hotel-restaurant Pergola Kaffee een nieuwe horecazaak aan zijn toeristisch imperium in Brugge toegevoegd. De knappe zaak langs de Brugse reien telt acht kamers. Van Den Bossche wil binnenkort ook het restaurant weer gaan uitbaten. “Corona was een wake up-call voor Brugge: wij hoeven geen toeristen te weren of selecteren”, meent hij.