Het nieuwe zorgcomplex komt op een braakliggend terrein.
Volledig scherm
Het nieuwe zorgcomplex komt op een braakliggend terrein. © rv

“Een kindercrèche in een woonzorgcentrum? Is dat nog wel aangewezen?”: Brugs raadslid maakt zich zorgen over bouw nieuw rusthuis

Brugs raadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) is bezorgd over het inpassen van een kinderdagverblijf in het nieuwe woonzorgcentrum in Sint-Pieters bij Brugge. Nu het mixen van generaties in coronatijden niet aangeraden wordt, vraagt hij zich af of de bouw van het rusthuis niet moet bijgestuurd worden.

 1. Onze journaliste, zelf kind van de zee, keert terug naar haar strandbloemen, net erkend als immaterieel erfgoed: “Alleen te koop voor de mooiste schelpjes van de waterlijn”
  PREMIUM
  Kust

  Onze journalis­te, zelf kind van de zee, keert terug naar haar strandbloe­men, net erkend als immateri­eel erfgoed: “Alleen te koop voor de mooiste schelpjes van de waterlijn”

  Haar huwelijksboeket maakte onze journaliste Leen Belpaeme met papier uit een oud boek. Een blijvende herinnering en eeuwige getuige aan die mooie dag, maar ook een mijmering naar die herinneringen uit haar jeugd. Al in de winter haalt ze het crêpepapier boven om strandbloemen te vervaardigen, om ze dan ’s zomers op het strand te verkopen, vaak tegen hoge prijzen. Lees: de mooiste schelpjes van het strand. Deze week is de productie van strandbloemen erkend als immaterieel erfgoed. Leen keert, samen met veel andere kustbewoners, vol nostalgie nog een keer terug naar de waterlijn.
 1. Gevecht tussen tijgerzussen levert spectaculaire beelden op
  Play

  Gevecht tussen tijgerzus­sen levert spectacu­lai­re beelden op

 2. Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen
  Play

  Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen