Het politiecommissariaat in de Kartuizerinnenstraat in Brugge
Volledig scherm
Het politiecommissariaat in de Kartuizerinnenstraat in Brugge © Google Street View

Dronken koppel steelt twee politievesten uit commissariaat: “Nadien gingen ze paraderen op de parking van een hotel”

Brugge/BrusselVan lef gesproken. Een 28-jarige man uit Sint-Pieters-Woluwe en zijn 25-jarige Sloveense vriendin beklommen begin dit jaar een stelling aan een politiecommissariaat in Brugge. Ze drongen het gebouw binnen via een raam, waarna de man twee politievesten stal. Nadien ging het koppeltje doodleuk paraderen op de parking van een hotel. Het parket vorderde voor beiden een celstraf.

 1. Van het zandtulpje tot de duinenveldridder: op zoek naar paddenstoelen op… het strand? “Kijken mag, maar aankomen niet”
  PREMIUM
  De Haan

  Van het zandtulpje tot de duinen­veldrid­der: op zoek naar paddenstoe­len op… het strand? “Kijken mag, maar aankomen niet”

  De duinstinkzwam, met wat fantasie lijkt hij op een fallus, maar het is wel degelijk een paddenstoel. Zijn naam verraadt het al een beetje, maar de duinstinkzwam groeit... op het strand. Wij trokken onze wandelschoenen aan en doken in De Haan de duinen in met amateur-mycoloog Carl Van Den Broeck. “Het is soms op handen en voeten speuren, maar zolang het niet vriest, vind je ze zeker.” Wij probeerden zes verschillende soorten te spotten, maar het is inderdaad soms goed zoeken.
 2. Trainer Vincent Euvrard (RWDM): “Scheidsrechterlijke dwaling niet enige oorzaak van ons verlies tegen Club NXT”
  voetbal - challenger pro league

  Trainer Vincent Euvrard (RWDM): “Scheids­rech­ter­lij­ke dwaling niet enige oorzaak van ons verlies tegen Club NXT”

  De motor sputtert bij RWDM. Voor het eerst dit seizoen verloren de mannen van trainer Vincent Euvrard twee duels na elkaar en konden ze op de koop toe ook niet tot scoren komen. En dat tegen de C-ploeg van Club Brugge (0-2), want Club NXT trad aan met een piepjonge ploeg, omdat heel wat jongens van de beloftenploeg de dag ervoor tegen Lille hadden gespeeld.