De haven van Zeebrugge blijft een aantrekkingspool voor transmigranten.
Volledig scherm
De haven van Zeebrugge blijft een aantrekkingspool voor transmigranten. © Benny Proot

Drie Vietnamese havenindringers verschansten zich met 10 landgenoten in container: “Een wonder dat ze het overleefd hebben”

Drie Vietnamese havenindringers haalden eind vorig jaar halsbrekende toeren uit om in Groot-Brittannië te geraken. De scheepvaartpolitie trof hen in de haven van Zeebrugge samen met tien landgenoten aan in een afgesloten container.

1 reactie

 • camiel huughe

  2 jaar geleden
  De indringers "riskeren" 6 maanden cel en 800 euro boete.....Ook nog andere indringers "riskeren" enz. Morgen "riskeren" ze het opnieuw ! Voor wanneer de renaissance van de wet ?
 1. Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts vraagt meer perspectieven: “Huidige stilstand kan impact hebben op toekomst van onze sport”
  Triatlon

  Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts vraagt meer perspectie­ven: “Huidige stilstand kan impact hebben op toekomst van onze sport”

  Na een jaar waarin het aantal triatlonwedstrijden in eigen land op twee handen te tellen zijn, ziet er naar uit dat onder de huidige coronarestricties er ook in mei weinig tot geen triatlon- of duatlonwedstrijden in ons land georganiseerd zullen worden. Zowel organisatoren als atleten vragen om duidelijkheid, maar voorlopig zijn de perspectieven voor de sport die de laatste jaren duidelijk in de lift zat in ons land op korte termijn niet meteen hoopgevend. “Nochtans is triatlon de sport bij uitstek die perfect coronaproof kan georganiseerd worden”, benadrukt Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"