Dennis De Rycke en Marie Corthier uit Brugge verloren hun kindje William.
Volledig scherm
PREMIUM
Dennis De Rycke en Marie Corthier uit Brugge verloren hun kindje William. © Benny Proot

Drie maanden na dood baby William doen ouders hun verhaal: “Waarom kon de wet ons geen vredig afscheid gunnen?”

BruggeDrie maanden geleden stierf baby William aan een zeldzame ziekte. Het jongetje uit Brugge werd amper 14 maanden oud. Zijn ouders vinden nu voor het eerst de moed om hun verhaal te doen. Over onmenselijk afscheid, geld voor andere zorgouders en onderzoek en euthanasie bij kinderen. “William was een vechter - daarom werd de leeuw ook zijn symbool - en hij heeft ons die vechtlust doorgegeven. Hij was klein, maar hij heeft veel doen bewegen. En dat willen we niet verloren laten gaan.”

  1. ‘Filip de Bruges’ trekt al voor 100ste dag naar Vesdervallei om slachtoffers overstromingen te helpen. “Ik heb al ongelooflijk veel menselijke warmte ervaren tijdens al die ontmoetingen”
    brugge

    ‘Filip de Bruges’ trekt al voor 100ste dag naar Vesderval­lei om slachtof­fers overstro­min­gen te helpen. “Ik heb al ongeloof­lijk veel menselijke warmte ervaren tijdens al die ontmoetin­gen”

    Bruggeling Filip Vanden Berghe (49) was zondag voor de 100ste keer een dag aanwezig in de Vesdervallei in het kader van zijn hulpproject ‘Filip de Bruges aide les sinistrés des inondations’. De voorbije 16 maanden deelde hij er duizenden pakketjes uit aan de slachtoffers van de overstromingen. Zondag deed Filip een distributie in Chênée en in de fel getroffen wijk La Brouck (Trooz).