Davy Kesteman (l) staat vanaf vrijdag terecht voor moord op zijn ex-vriendin Sharon Gruwez (r)
Volledig scherm
PREMIUM
Davy Kesteman (l) staat vanaf vrijdag terecht voor moord op zijn ex-vriendin Sharon Gruwez (r) © Photonews/RV

Doodrijder of kille moordenaar? Davy (32) verschijnt voor assisen na dodelijke crash met z’n ex-vriendin Sharon (22): “Dit was géén ongeval”

Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge1,47 promille had Poperingenaar Davy Kesteman (32) in z’n bloed toen hij op 1 november 2018 aan bijna 200 km/u uit de bocht vloog met zijn BMW 316. Zijn ex-vriendin Sharon Gruwez (22) werd uit de wagen geslingerd en stierf ter plaatse. Een proces voor de politierechtbank, zo leek het, maar drie jaar later staat Kesteman plots voor het hof van assisen voor moord. Door een klacht van de nabestaanden, die niet geloven in een ongeval. “Als ik je niet kan hebben, zal niemand je hebben”, hoorden zij Kesteman meermaals zeggen tegen Sharon.

 1. Jaar na dodelijke crash dochter Sharon (22): “niet zo gemakkelijk om verlies een plaats te geven”

  Jaar na dodelijke crash dochter Sharon (22): “niet zo gemakke­lijk om verlies een plaats te geven”

  Eén jaar nadat zijn dochter Sharon (22) om het leven kwam als passagier in de wagen van haar ex-vriend blijft het voor vader James Gruwez uit Boezinge (Ieper) bijzonder moeilijk om het verlies een plaats te geven. De voorbije twee maanden moest hij noodgedwongen opnieuw ziekteverlof nemen. “Stress”, zucht hij. Ondertussen hoopt hij dat het gerechtelijk onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval snel afgerond kan worden. “En dat gerechtigheid kan geschieden voor het hof van assisen.”
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 3. Eerste verkeersdossier ooit naar assisen: doodrijder van Sharon Gruwez (22) moet zich verantwoorden voor moord
  PREMIUM
  Vleteren/Boezinge

  Eerste verkeers­dos­sier ooit naar assisen: doodrijder van Sharon Gruwez (22) moet zich verantwoor­den voor moord

  Voor het eerst in ons land zal het hof van assisen een ongeval met dodelijke afloop behandelen. Sharon Gruwez (22) uit Boezinge stierf bij een crash in Oostvleteren. De jonge vrouw zat als passagier in de wagen van haar ex-vriend die in een zone 50 met 194 kilometer per uur te pletter sloeg tegen een geparkeerde bus. Op alle gerechtelijke niveaus is men het eens: het ongeval werd opzettelijk veroorzaakt. Moord, dus. “De enige juiste conclusie”, zegt papa James Gruwez.