Er zijn in Brugge de afgelopen jaren inspanningen geleverd voor fietsers, maar volgens onze lezers kan het nog veel beter.
Volledig scherm
PREMIUM
Er zijn in Brugge de afgelopen jaren inspanningen geleverd voor fietsers, maar volgens onze lezers kan het nog veel beter. © Benny Proot

Dit zijn – volgens onze lezers – de gevaarlijkste fietsknelpunten in Brugge: “Moet daar eerst weer een ongeval gebeuren voor ze in actie schieten?”

BruggeHoeveel inspanningen levert Brugge om een fietsveilige stad te zijn? Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) stuurde alvast een brief richting mobiliteitsminister Georges Gilkinet om een wettelijk kader mogelijk te maken voor een fietszone in de binnenstad. Maar dat lost uiteraard niet alles op, blijkt uit de vele reacties op ons West-Vlaams Fietsdossier. Vaak vormen putten of scheuren in fietspaden een bron van ergernis, maar evengoed zijn er veel bezorgdheden over gevaarlijke (kruis)punten in Brugge. Dit zijn 5 hamvragen van onze lezers. De andere afleveringen van het Fietsdossier gemist? Herlees ze hier. 

  1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
    Play

    Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

  2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
    Play

    Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok