Schepen Franky Demon (midden) heeft nog wat werk voor de boeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen Franky Demon (midden) heeft nog wat werk voor de boeg. © Benny Proot

Dit lijkt wel de Container Cup voor Bruggelingen: “We moeten alle inwoners laten bewegen”

BruggeOp een grasplein in Assebroek staat sinds maandag een beweegcontainer. Als je die openmaakt, komen allerlei gratis fitnesstoestellen tevoorschijn. Om de drie maanden verhuist het gevaarte naar een andere locatie. “Je hebt alleen een sportoutfit nodig om in actie te schieten”, zegt schepen Franky Demon.

 1. Brugse horeca moet geen terrastaks betalen tot 1 oktober: “Goed nieuws, maar graag ook compensatie voor zaken die geen terras hebben”
  Brugge

  Brugse horeca moet geen terrastaks betalen tot 1 oktober: “Goed nieuws, maar graag ook compensa­tie voor zaken die geen terras hebben”

  Goed nieuws voor 400 horecazaken in Brugge: ze moeten geen terrastaks betalen tot 1 oktober 2021. De dienst Financiën maakte het dossier op tijdens het weekend en het schepencollege verklaarde zich op maandag akkoord. Eerder kreeg de horeca ook al toezegging om ruimere terrassen te plaatsen. “We moeten de sector steunen”, verklaart schepen van Financiën Mercedes Van Volcem.
 2. ASSISEN LIVE. Commissaris die onderzoek leidde getuigt: “Lacote kocht enkele uren voor moord pistool van andere informant”
  Play
  De Haan/Brugge

  ASSISEN LIVE. Commissa­ris die onderzoek leidde getuigt: “Lacote kocht enkele uren voor moord pistool van andere informant”

  Dik negen jaar nadat Jean-Claude Lacote (54) en Hilde Van Acker (57) levenslang kregen voor de 25 jaar oude moord op Marcus Mitchell (44), wordt hun proces overgedaan in het Brugse assisenhof. Het duivelskoppel houdt vol niets te maken te hebben met de dood van de Britse zakenman, die op 23 juni 1996 met twee kogels werd afgemaakt in het Staatsbos in De Haan. Hun advocaten Kris Vincke en Filip De Reuse gaan dan ook vol voor de vrijspraak. Volg het hele assisenproces in onze liveblog.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan