handelaars Brugge werken samen
Volledig scherm
handelaars Brugge werken samen © Benny Proot

Dit is ‘De Brugsche Smoefeloare’: vijf gekende handelszaken bundelen de krachten

BruggeVijf gekende Brugse handelszaken blijven niet bij de pakken zitten en bundelen zich onder de naam ‘De Brugsche Smoefeloare’ om hun etenswaren tot bij de klanten te krijgen. “We stellen een geschenkmand vol lekkernijen van elkaar samen om toch nog iets van deze periode te maken”, zegt Christiaan Contant van Home Sweet Home.

  1. Onderzoek op Brugse Vesten wijst uit: 661 bomen zijn ouder dan 100 jaar, 316 zelfs ouder dan 150: “En we gaan er nog bijplanten”
    Brugge

    Onderzoek op Brugse Vesten wijst uit: 661 bomen zijn ouder dan 100 jaar, 316 zelfs ouder dan 150: “En we gaan er nog bijplanten”

    De stad Brugge heeft met een team van deskundigen een beheersplan gemaakt voor de Brugse stadsvesten voor de komende 24 jaar. Honderden bomen langs de groene gordel rond Brugge zijn meer dan een eeuw oud, zo blijkt uit recent onderzoek. Het beheersplan, dat tegen december klaar moet zijn, komt met concrete maatregelen per zone. Infopanelen zullen in het voorjaar van 2022 meer duidelijkheid scheppen voor wandelaars en fietsers.