De rode tandem verdween vorig jaar vanop het terrein van Viro vzw in Sint-Michiels.
Volledig scherm
De rode tandem verdween vorig jaar vanop het terrein van Viro vzw in Sint-Michiels. © Viro vzw

Dief die speciale tandem van man met mentale beperking stal blijkt drugsverslaafde veelpleger: "Hij verkocht fiets van 3.000 euro door voor 50"

BruggeEen 32-jarige Bruggeling is voor de rechter moeten verschijnen voor twaalf fietsdiefstallen, een reeks winkeldiefstallen en enkele diefstallen op werven. L.P. stal vorig jaar onder meer een speciale tandem van een man met een mentale beperking op de terreinen van Viro vzw.

 1. Wat met het Howest-gebouw in hartje Brugge? “Investeerders tonen interesse, maar een hotel komt er al zeker niet”
  PREMIUM
  Brugge

  Wat met het Howest-ge­bouw in hartje Brugge? “Investeer­ders tonen interesse, maar een hotel komt er al zeker niet”

  Hoe kan de site van Howest in de Sint-Jorisstraat – die de hogeschool weldra verlaat – het best worden ingevuld? Daarvoor laat stad Brugge nu een studie opmaken. “Als wij de spelregels bepalen, wordt de interesse zelfs nog groter, hebben we al gemerkt”, zegt schepen Franky Demon, die een tipje van de sluier licht over wat de stad het liefst in het deels geklasseerde gebouw wil.
 2. Brugs koppel dat Zuid-Franse droom waarmaakte, lanceert eerste witte en rode wijn: “Bij ons eerste bezoek aan het domein waren we al verkocht”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugs koppel dat Zuid-Fran­se droom waarmaakte, lanceert eerste witte en rode wijn: “Bij ons eerste bezoek aan het domein waren we al verkocht”

  Ze glunderen, Bruno Claeys en Ilse Bouchez. Het koppel komt deze maand naar thuisstad Brugge om er hun eigen witte en rode wijn te laten proeven. Bruno en Ilse, beiden 54 jaar, beslisten vorig jaar om het biologisch wijndomein La Martine over te nemen in het zuiden van Frankrijk. “De opstart is veelbelovend”, zeggen ze.