Timothy V. ontkent te hebben ingebroken in het Boudewijnpark. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
Timothy V. ontkent te hebben ingebroken in het Boudewijnpark. (illustratiebeeld) © Benny Proot

Dertiger riskeert 37 maanden cel voor inbraken in Boudewijnpark en Carrefour Express

Brugge/OostendeEen 32-jarige Bruggeling riskeert 37 maanden cel voor zijn betrokkenheid bij drie inbraken en een reeks diefstallen. Timothy V. sloeg volgens het parket onder meer toe in het Boudewijnpark en een Carrefour Express in Brugge. Drie andere beklaagden hangen in hetzelfde dossier celstraffen tussen 3 en 37 maanden boven het hoofd.

 1. Dieven stelen bronzen beeld van 150 kilogram dat Irénée (71) maakte voor z’n overleden vrouw: “Wie steelt er nu op een kerkhof?”
  PREMIUM
  Ichtegem

  Dieven stelen bronzen beeld van 150 kilogram dat Irénée (71) maakte voor z’n overleden vrouw: “Wie steelt er nu op een kerkhof?”

  Na het overlijden van z’n echtgenote verwerkte de Ichtegemse kunstenaar Irénée Duriez (71) zijn verdriet in een kunstwerk. Hij plaatste het bronzen beeld van 150 kilogram naast het graf van z'n vrouw op de plaatselijke begraafplaats, maar afgelopen vrijdag bleek het daar plots verdwenen. “Een laffe diefstal”, zegt Irénée kwaad. Ook burgemeester Jan Bekaert (WIT) reageert geschokt.
 2. Kijk binnen in de Gentpoort, waar de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog Brugge verlieten, en nu de nieuwe thuis van de Brugse gidsen: “Dit is een droomlocatie voor ons”
  PREMIUM
  Brugge

  Kijk binnen in de Gentpoort, waar de Duitsers in de Tweede Wereldoor­log Brugge verlieten, en nu de nieuwe thuis van de Brugse gidsen: “Dit is een droomloca­tie voor ons”

  De Koninklijke Brugse Gidsenbond heeft een nieuwe thuis. Sinds de Gentpoort vorig jaar niet langer als museum dient in Brugge, kregen de gidsenverenigingen de toezegging om er hun uitvalsbasis van te maken. De historische poort, waar ooit terechtstellingen voltrokken werden, heeft zo een nieuwe toekomst. “Er waren toch wat aanpassingen nodig”, zegt voorzitter Diederik Naeyaert. Kijk mee binnen in dit historische en nog weinig gekende pand in Brugge.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.