Lijn 13 zal vanaf 1 juli niet meer door de straten rijden.
Volledig scherm
Lijn 13 zal vanaf 1 juli niet meer door de straten rijden. © Benny Proot

Dertig procent minder bussen en snelheidscontroles in Sint-Jorisstraat: “Binnenstad moet weer leefbaar worden”

Het Brugse stadsbestuur wil minder bussen door de Vlamingdam en de Sint-Jorisstraat laten rijden. Vanaf 1 juli zullen buslijnen 13 (AZ Sint-Jan) en 2 (AZ Sint-Lucas) een andere, meer directe route naar beide ziekenhuizen volgen. De voorbije jaren was er in de straten heel wat protest tegen de vele bussen die er passeren. 

4 reacties

 • Erwin VD

  2 jaar geleden
  Er rijden dagelijks meer dan 370 bussen van 'De Lijn" door de straten en men gaat snelheidscontroles doen op auto's? Begrijp de samenhang niet goed, wat heeft het ene met het andere te doen? Nu vind ook al jaren, dat bussen voor een deelgemeente, niet in het centrum moeten zijn en die vervangen moeten worden door een pendeldienst naar het verzamelpunt station Brugge.
 • Pieter smit

  2 jaar geleden
  Weer de auto uit Brugge en laat de bewoners flink betalen voor een 2de wagen. Winkelstraten autovrij.
 • gilbert Gijdé

  2 jaar geleden
  binnenstad weer leefbaar maken;dat men dan stopt met de binnenstad vol;te bouwen met appartementen.Waar men vroeger geen toelating kreeg om te bouwen,vliegen de vergunningen nu de deur uit.Brugge is al overbevolkt,de luchtkwaliteit is een van de slechtste van Belgie en toch rijzen de appartementsgebouwen als paddestoelen uit de grond
 • Roland Rotsaert

  2 jaar geleden
  De 'toekomstvisie' van de vorige burgemeesters wordt bevestigd: voor wie met de bus naar de binnenstad wil, wordt het Zand meer en meer de eindhalte; wie richting Markt wil moet zijn plan trekken. Bij de herinrichting van de bushaltes aan het station werd (eindelijk...) een afzonderlijke halte voorzien voor richting centrum en richting rand. Zeer eenvoudig voor bezoekers, maar al meteen onderuitgehaald door de omlegging via Dijver. Is de Veldstraat in Gent zo verschillend van onze Steenstraat?
 1. Komst van vier padelvelden veroorzaakt onrust in Sint-Andries: “Eerst een nieuw voetbalstadion en nu dit, is het al niet genoeg geweest?”
  Sint-Andries

  Komst van vier padelvel­den veroor­zaakt onrust in Sint-An­dries: “Eerst een nieuw voetbalsta­di­on en nu dit, is het al niet genoeg geweest?”

  De geplande aanleg van vier padelvelden in Sint-Andries beroert de gemoederen. De terreinen zouden naast die van de plaatselijke hockeyclub komen, waar nu een boomgaard is. De buren zijn er niet over te spreken. “Er is al zoveel sport in deze buurt, en nu willen ze hier ook nog eens een hele dag padellen”, zegt bewoner Pol Lanckriet.
 2. Tot 2 jaar cel voor bende die cocaïne uit Zuid-Amerika wilde binnen smokkelen via Zeebrugse haven
  Zeebrugge/Gent/Antwerpen

  Tot 2 jaar cel voor bende die cocaïne uit Zuid-Amerika wilde binnen smokkelen via Zeebrugse haven

  Vier mannen hebben in de Brugse rechtbank celstraffen tot twee jaar gekregen voor drugsverkoop. Volgens het parket was het dossier tegen hen vermoedelijk maar “het topje van de ijsberg”. Hoewel bij Gentenaar R.S. (68) toegangspassen voor de haven in Zeebrugge werden aangetroffen, konden vermoedens van internationale cocaïnesmokkel tegen de man en zijn kompanen namelijk nooit hard gemaakt worden.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek