De nieuwe hoogspanningsverbinding Ventilus moet energie van de windmolenparken op zee naar het binnenland brengen en zou dwars door West-Vlaanderen lopen.
Volledig scherm
De nieuwe hoogspanningsverbinding Ventilus moet energie van de windmolenparken op zee naar het binnenland brengen en zou dwars door West-Vlaanderen lopen. © BELGA/Photo News

Demir over Ventilus: “Keuze is niet boven- of ondergronds”

West-VlaanderenHet Ventilusdossier zorgde dinsdag voor een fikse discussie tussen Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) en parlementslid Carmen Ryheul (Vlaams Belang). Die laatste pleit al langer voor het ondergronds brengen van de nieuwe hoogspanningsverbinding. “Het gaat niet om een keuze tussen bovengronds of ondergronds”, aldus Demir.  “Dit is ongehoord”, reageert Ryheul.

  1. Bijna dubbel zoveel kinderen verloren gelopen aan zee: "Dit zou geen probleem mogen zijn voor de redders”
    Kust

    Bijna dubbel zoveel kinderen verloren gelopen aan zee: "Dit zou geen probleem mogen zijn voor de redders”

    Tijdens de maand juli zijn aan de kust 879 personen verloren gelopen. Dat is bijna dubbel zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. De overgrote meerderheid van de verloren gelopen personen waren kinderen. “Als hun ouders of begeleiders hen goed in de gaten zouden houden, of minstens een gratis verdwaalarmbandje zouden omdoen, zou veel ellende kunnen vermeden worden”, zegt voorzitter Bert Gunst van de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV).