Een beeld van afgelopen zondag: waar de mensen nu passeren, moest normaal het terras van New Senses staan. Op de achtergrond zie je de overvolle terrassen van de buren
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld van afgelopen zondag: waar de mensen nu passeren, moest normaal het terras van New Senses staan. Op de achtergrond zie je de overvolle terrassen van de buren © Benny Proot

De pechvogels van het WK? Dat zijn Marco en Ana, die zaak met zicht op aankomst noodgedwongen gesloten houden: “Héél zuur, zeker omdat we het pas de avond voordien wisten”

BruggeDan komt er eindelijk weer een massa volk richting Brugge, moet je noodgedwongen je zaak gesloten houden. Het overkomt de uitbaters van New Senses op de Vrijdagmarkt in Brugge. Hun zaak heeft een perfect zicht op de aankomststreep van het WK tijdrijden, de extra voorraad voor de volkstoeloop lag klaar, maar tóch houden Marco Antonio en zus Ana de deuren gesloten. “Het kan niet anders. We hadden grote verwachtingen, maar blijven met lege handen achter.” 

  1. Dieven stelen bronzen beeld van 150 kilogram dat Irénée (71) maakte voor z’n overleden vrouw: “Wie steelt er nu op een kerkhof?”
    PREMIUM
    Ichtegem

    Dieven stelen bronzen beeld van 150 kilogram dat Irénée (71) maakte voor z’n overleden vrouw: “Wie steelt er nu op een kerkhof?”

    Na het overlijden van z’n echtgenote verwerkte de Ichtegemse kunstenaar Irénée Duriez (71) zijn verdriet in een kunstwerk. Hij plaatste het bronzen beeld van 150 kilogram naast het graf van z'n vrouw op de plaatselijke begraafplaats, maar afgelopen vrijdag bleek het daar plots verdwenen. “Een laffe diefstal”, zegt Irénée kwaad. Ook burgemeester Jan Bekaert (WIT) reageert geschokt.