Conciërge Frank De Vos (66) moet op 1 mei stoppen wegens zijn pensioengerechtigde leeftijd.
Volledig scherm
Conciërge Frank De Vos (66) moet op 1 mei stoppen wegens zijn pensioengerechtigde leeftijd. © Benny Proot

De job van je leven? Brugge zoekt nieuwe huisbewaarder voor Belfort

Met een opmerkelijke vacature op zijn website zoekt de stad Brugge naar een nieuwe huisbewaarder voor het meest iconische gebouw van de stad. De huidige conciërge van het Belfort, Frank De Vos (66), gaat immers met pensioen.

 1. KBC Sint-Michiels viert drie speeldagen voor het eind al de titel, maar: “Ons seizoen is nog lang niet niet afgelopen”
  krachtbal eerste nationale

  KBC Sint-Mi­chiels viert drie speeldagen voor het eind al de titel, maar: “Ons seizoen is nog lang niet niet afgelopen”

  Na vier jaar zonder titel – twee geannuleerde coronaseizoenen meegerekend – is de oppergaai opnieuw in handen van KBC Sint-Michiels. Voor de ogen van een grote schare supporters haalden de Bruggelingen een 24-15-zege binnen tegen HO Beitem en zo kan het drie speeldagen voor het einde niet meer bijgehaald worden door eerste achtervolger KBC Male.
 1. Peter (58) ruilde aannemersbedrijf voor een leven zonder geld: “Ik wil tonen dat het anders kan”
  PREMIUM

  Peter (58) ruilde aannemers­be­drijf voor een leven zonder geld: “Ik wil tonen dat het anders kan”

  “Mensen denken altijd dat ik een soort hippie ben, omdat ik zonder schoenen loop en zonder zeep leef. Maar ik ben méér dan dat.” Peter Clerckx (58) heeft geld uit zijn leven gebannen, na nochtans een carrière als aannemer. Nu woont hij gratis in een beschermd gebouw in het centrum van Brugge, baat daar een soort tweedehandswinkel uit en ontvangt giften. Ontdek hier hoe Peter gelukkig leeft met minder... en van de eeuwige stoofpot smult.
  Brugge
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 3. Zo pakt Brugge overlast van ‘te luide bootjesmannen’ aan: “Van slechte wil was absoluut geen sprake”
  PREMIUM

  Zo pakt Brugge overlast van ‘te luide bootjesman­nen’ aan: “Van slechte wil was absoluut geen sprake”

  Er is een oplossing gevonden voor de heisa rond de ‘te luide’ schippers van de toeristenbootjes in Brugge. Schrijver en Bruggeling Rik Vanwalleghem uitte vorige week zijn ongenoegen over de overlast, en dreigde er zelfs mee de stad in gebreke te stellen. Het stadsbestuur zat samen met een delegatie van de rederijen en nu moet blijken of de afgesproken maatregelen toereikend zijn. Al was er één voorstel dat meteen van tafel werd geveegd.
  Brugge
 4. “De mens werd moordenaar, maar de moordenaar werd weer mens.” Advocaten over de spectaculaire omwenteling in assisenproces rond ‘kotmoord’
  PREMIUM

  “De mens werd moordenaar, maar de moordenaar werd weer mens.” Advocaten over de spectacu­lai­re omwente­ling in assisenpro­ces rond ‘kotmoord’

  Vrouwe Justitia bewandelt soms onvoorspelbare en kronkelige paden. Dat ondervonden ook de Gentse advocaten van de verdediging Dennis Van Overstraeten en Bruno Soenen op het assisenproces rond de zogenaamde kotmoord in Kortrijk. Hoewel beschuldigde Mohammad Musawi (24) maar liefst 4,5 jaar alle betrokkenheid ontkende, bekende hij de laatste dag plots de dubbelde moord op Youlia (19) en Nessar (18). Zijn bekentenis joeg een schokgolf door de zaal, die ook zijn advocaten niet onberoerd liet. “Hij heeft iedereen jarenlang voorgelogen, maar koos ervoor om het pad van de leugen te verlaten. Daar is moed voor nodig.”
  Brugge