Brouwer Xavier Vanneste van De Halve Maan stelt de 'Sportzot' voor met 0,4% alcohol.
Volledig scherm
Brouwer Xavier Vanneste van De Halve Maan stelt de 'Sportzot' voor met 0,4% alcohol. © Foto Proot

De Brugse Zot, maar dan alcoholvrij

BRUGGEWie geen kater wil overhouden aan de matchen van de Rode Duivels, kiest voor een Sportzot in plaats van zijn grote broer Brugse Zot. Sportzot is een nieuwkomer in het assortiment van brouwerij De Halve Maan en is de alcoholvrije versie van Brugse Zot. "De smaak is quasi identiek", zegt brouwer Xavier Vanneste.

  1. Auberge de Herborist is na 20 jaar Michelinster kwijt, ook L.E.S.S. hoort er niet meer bij: “We begrijpen het niet, maar we zullen keihard werken”
    PREMIUM
    Brugge

    Auberge de Herborist is na 20 jaar Michelin­ster kwijt, ook L.E.S.S. hoort er niet meer bij: “We begrijpen het niet, maar we zullen keihard werken”

    En plots is Brugge drie sterrenzaken armer. Den Gouden Harynck is geen verrassing: de zaak sluit eind dit jaar immers de deuren. Maar voor L.E.S.S. op ‘t Zand duurde het sprookje amper twee jaar. En na 20 jaar moet ook Auberge de Herborist in Sint-Andries haar Michelinster afgeven. “Een complete verrassing. Maar we laten er onze wittebroodsweken niet door verbrodden”, zegt Evy Delaey.