Er komt een brouwersketel op de rotonde voor de nieuwe gebouwen van de Brugse Zot brouwerij in de Lieven Bauwenstraat
Volledig scherm
PREMIUM
Er komt een brouwersketel op de rotonde voor de nieuwe gebouwen van de Brugse Zot brouwerij in de Lieven Bauwenstraat © Benny Proot

De boom die de Brugse gemoederen verhit... Brouwerij mag 65 jaar oude esdoorn op ‘bierrotonde’ kappen: “We zijn zelf verrast”

Brugge“Het is het eerste dat ik ervan hoor”, reageert Xavier Vanneste, CEO van brouwerij De Halve Maan, op de goedkeuring van de provincie om een 65 jaar oude esdoorn te kappen. De boom op de rotonde aan de nieuwe bottelarij maakt plaats voor een oude brouwketel als ‘aandachtstrekker’. De vzw Bescherm Bomen & Natuur probeerde dat te verhinderen, maar vangt bot. Of valt de prachtige esdoorn toch nog te redden?

  1. Zo VeloVeilig is Brugge: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
    Brugge

    Zo VeloVeilig is Brugge: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

    De inwoners van Brugge hebben 501 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.