De kerstmarkten gaan volgende vrijdag open, maar wie ze wil bezoeken zal een Covid Safe Ticket nodig hebben.
Volledig scherm
De kerstmarkten gaan volgende vrijdag open, maar wie ze wil bezoeken zal een Covid Safe Ticket nodig hebben. © Benny Proot

Coronapas voor kerstmarkten én schaatspiste in Brugge, mondmaskerplicht op Wintergloed

BruggeOm de kerstmarkten op 't Zand, het Simon Stevinplein en de Markt te bezoeken moet je straks je Covid Safe Ticket tonen bij de ingang. Dat heeft de crisiscel van de stad Brugge zaterdag beslist. Er komt ook een mondmaskerplicht in de drukste winkelstraten.

  1. Oudste wijnhandel van Brugge viert 200ste verjaardag: “Na de Eerste Wereldoorlog bleef er niks meer van onze zaak in Diksmuide over, we moesten van nul herbeginnen op een onbekende locatie”
    PREMIUM
    Brugge/Diksmuide

    Oudste wijnhandel van Brugge viert 200ste verjaardag: “Na de Eerste Wereldoor­log bleef er niks meer van onze zaak in Diksmuide over, we moesten van nul herbegin­nen op een onbekende locatie”

    “Ik trok mijn beste kostuum aan en ging aanbellen bij cafébazen in Brugge, Roeselare en Torhout om mijn beste wijnen aan te prijzen. De oorlog had immers alles verwoest. We moesten ergens herbeginnen.” Jacques Feys (91) mag het nog meemaken: de 200ste verjaardag van zijn wijnhandel. Zijn familie begon ermee toen België nog niet eens bestond. Inmiddels staat er alweer opvolging klaar.