Tussen 6 en 10 oktober kan je de mooiste wagens spotten in Knokke-Heist en Brugge.
Volledig scherm
Tussen 6 en 10 oktober kan je de mooiste wagens spotten in Knokke-Heist en Brugge. © Benny Proot

Corona deert Zoute GP toch (een beetje): “Sommige eigenaars van droomwagens willen niet naar België komen”

Knokke-Heist/BruggeDe Zoute GP, het prestigieuze auto-event waarvoor fanaten van heinde en verre naar Knokke-Heist komen, doet dit jaar voor het eerst ook Brugge aan... al strooit de coronacrisis nog altijd deels roet in het eten. “We hadden het zelf ook graag anders gezien", zegt organisator Filip Bourgoo. Toch valt er nog heel moois te beleven en te spotten aan zee en in de Brugse binnenstad.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. WK-brug keert terug tijdens 16 (!) shoppingdagen in eindejaarsperiode in Brugge: “Veiligste manier om Ring aan station over te steken”
  Brugge

  WK-brug keert terug tijdens 16 (!) shoppingda­gen in eindejaars­pe­ri­o­de in Brugge: “Veiligste manier om Ring aan station over te steken”

  De stad Brugge, de politie en openbare vervoersmaatschappij De Lijn hebben een plan klaar om de eindejaarsdrukte in goede banen te leiden. Anders dan vorig jaar verwacht Brugge een massa volk dat komt genieten van Wintergloed en van de 16 (!) shoppingdagen tussen 27 november en 3 januari. “Randparkings, een voetgangersbrug en mobiele tekstkarren moeten het bereikbaar en veilig houden”, zegt burgemeester Dirk De fauw.