De voorstelling van de evolutie van de Brugse arbeidsmarkt.
Volledig scherm
De voorstelling van de evolutie van de Brugse arbeidsmarkt. © Jan Van Maele

Code rood op Brugse arbeidsmarkt: nooit zo weinig werkzoekenden, maar bedrijven krijgen vacatures nauwelijks ingevuld

BruggeHet aantal werkzoekenden zonder job zit in Brugge op het laagste niveau in 4 jaar. Een goede zaak, beseft schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys (Vooruit), maar tegelijk baart een ander cijfer zorgen. Bedrijven in de regio kunnen hun vacatures namelijk steeds moeilijker invullen. “En dat zet een rem op de economische groei”, beseft Annys. 

 1. Andy (48) en Griet (47) wonen samen met negen mensen met beperking: “Net Temptation Island hier, met vlinders op de ene dag en liefdesverdriet op de andere”
  PREMIUM
  Brugge

  Andy (48) en Griet (47) wonen samen met negen mensen met beperking: “Net Temptation Island hier, met vlinders op de ene dag en liefdesver­driet op de andere”

  Twee jaar geleden besloten Andy Rullens (48) en Griet Van Coillie (47) om in VillaVip te trekken en zorgkoppel te worden. Ze namen drie mensen met een beperking op in hun gezin. Vandaag zijn het er al negen. “Het is een bonte bende twintigers, dertigers en veertigers bij elkaar”, glimlacht het koppel. “Er zijn hier wel eens conflicten, ja, maar ook véél heerlijke groepsmomenten.”
 2. Familie Boedt neemt na halve eeuw en vier generaties afscheid van café Craenenburg op Markt in Brugge: “Gezondheid speelt ons parten”
  PREMIUM
  Brugge

  Familie Boedt neemt na halve eeuw en vier generaties afscheid van café Craenen­burg op Markt in Brugge: “Gezondheid speelt ons parten”

  Het alombekende Grand Café Craenenburg op de Markt in Brugge heeft nieuwe uitbaters. Na meer dan een halve eeuw en vier generaties heeft de Brugse familie Boedt de sleutels uit handen gegeven. Wat ooit begon met ‘parrain’ Achiel in 1966, kent een einde in 2021. “Gezondheidsproblemen dwingen ons om de fakkel door te geven”, zegt uitbater Guy Boedt (57).