De Clubzangers vieren hun 50ste verjaardag met de huldiging van hun kampioenen.
Volledig scherm
De Clubzangers vieren hun 50ste verjaardag met de huldiging van hun kampioenen. © RV

Clubzangers vieren beste vinkenzetters

BruggeDe Clubzangers, een vereniging van vinkenzetters die in september 1971 in café De Club het levenslicht zag, huldigde zopas haar beste leden.

 1. Oud-winnaar Alexander Diaz Rodriguez trekt als coach naar Athora Great Bruges Marathon: “Mensen begeleiden schenkt me enorm veel voldoening”
  ATLETIEK

  Oud-win­naar Alexander Diaz Rodriguez trekt als coach naar Athora Great Bruges Marathon: “Mensen begeleiden schenkt me enorm veel voldoening”

  Zondag wordt de 5de editie van de Athora Great Bruges Marathon afgewerkt. Voormalig winnaar en Bruggeling Alexander Diaz Rodriguez zal dit jaar niet meestrijden voor de overwinning, maar hij komt wel aan de start van de halve marathon. “In het kader van mijn project Runner’s High zal ik meelopen met mijn atleet Philippe Loosvelt”, zegt hij.
 2. Opvangcentrum in Sijsele blijft langer open én breidt uit naar 464 bedden: “We nemen onze verantwoordelijkheid”
  Damme

  Opvangcen­trum in Sijsele blijft langer open én breidt uit naar 464 bedden: “We nemen onze verantwoor­de­lijk­heid”

  Het opvangcentrum voor asielzoekers in Sijsele blijft tot eind 2022 open: acht maanden langer dan eerst gepland. Het aantal bedden breidt ook uit tot 464. Daar zit onder meer de crisis in Afghanistan voor iets tussen, maar onrechtstreeks ook de overstromingen in Wallonië. “De ontwikkeling van de site tot Wijk van de Toekomst komt niet in het gedrang", stelt burgemeester Joachim Coens (CD&V).