De politie was voor de wedstrijd massaal aanwezig rond het stadion
Volledig scherm
De politie was voor de wedstrijd massaal aanwezig rond het stadion © Benny Proot

Clubfans proberen shuttlebus met Britse fans aan te vallen

BruggeDe politie heeft kort voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Manchester City drie Clubfans opgepakt die een shuttlebus met Britse supporters wilden aanvallen. 

  1. REPORTAGE. De Brugse wijk waar de gifstof cyanide in de grond zit: “Voor de lokale school kweek ik hier al 10 jaar groenten. Moeten we ons zorgen maken?”
    PREMIUM
    Brugge

    REPORTAGE. De Brugse wijk waar de gifstof cyanide in de grond zit: “Voor de lokale school kweek ik hier al 10 jaar groenten. Moeten we ons zorgen maken?”

    “Een gratis bodemsanering door de stad? We zullen dat maar doen, zeker?” Brugge lijkt z’n eigen 3M-verhaal te hebben: niet met PFOS weliswaar, maar met giftige stof cyanide. Zo'n 1.000 gezinnen van de wijk Christus-Koning krijgen een brief in de bus, met de kans om hun bodem te laten onderzoeken op resten cyanide. Die zijn afkomstig van een oude gasfabriek die er al 70 jaar weg is. “We willen de mensen niet nodeloos ongerust maken, maar net geruststellen", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon. Op stap door Christus-Koning.