Dany Dejonckheere overleed bij een tragisch ongeval
Volledig scherm
PREMIUM
Dany Dejonckheere overleed bij een tragisch ongeval © Jan Van Maele/rv

Club-steward Dany (67) overlijdt bij tragisch ongeval in Brugse reien: “Ongelofelijk, een jaar geleden verloren we een collega aan kanker en nu dit”

BruggeDe verslagenheid bij zijn collega-stewards van Club Brugge en familie is enorm. Dany Dejonckheere (67) kwam om onduidelijke redenen in de reien terecht en overleed. Zijn lichaam werd maandagochtend gevonden. “Vrijdagavond hadden we nog een goede babbel na de derby. Dany was een prachtkerel”, klinkt het in de blauw-zwarte familie. Zijn dochter is zwaar aangeslagen door het overlijden, maar vindt troost bij de vele steunbetuigingen. “Zo voel je hoe groot de verbondenheid binnen de club is", vertelt de vrouw.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Hij roerde in de potten van Hertog Jan, maar koos voor zijn gezin: Koen (38) van hogeschool Howest is de beste grootkeukenkok van België
  PREMIUM
  Brugge

  Hij roerde in de potten van Hertog Jan, maar koos voor zijn gezin: Koen (38) van hogeschool Howest is de beste grootkeu­ken­kok van België

  Elke dag kookt Bruggeling Koen Philips (38) in hogeschool Howest in Brugge voor bijna 400 hogeschoolstudenten. Geen junkfood, maar telkens twee verschillende soorten soep, een vers hoofdgerecht en een dessert. Dat hij lekker eten maakt, wisten de studenten al langer, maar vanaf nu mag Philips zich ook officieel de beste grootkeukenkok van België noemen. “Ik experimenteer wel eens met sushi of iets Thais, en dat had de jury niet verwacht van een grootkeukenkok.”
 3. Frank (60) leerde koning Filip surfen en is nu officieel gehuldigd als hofleverancier: “Ontvangst op het paleis was heel hartelijk”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Frank (60) leerde koning Filip surfen en is nu officieel gehuldigd als hofleveran­cier: “Ontvangst op het paleis was heel hartelijk”

  En of hij straalde, Frank Vanleenhove, toen hij dinsdag werd ontvangen op het Koninklijk Paleis. De uitbater van Surfers en Lakeside Paradise werd er officieel gehuldigd als hofleverancier. Een erkenning waar de man, die koning Filip leerde de zee te bedwingen vanop een surfplank, enorm trots op is. “Wat een jaar is 2022 al geweest. Ik sta 40 jaar op het strand, Surfers Paradise bestaat 35 jaar én ik werd hofleverancier. Al is dit zeker de verdienste van een volledig team”, zegt Frank. Uit het gesprek met de koning bleek alvast dat die laatste nog plannen inzake surfen heeft.