Het incident gebeurde binnen de muren van de Brugse gevangenis
Volledig scherm
Het incident gebeurde binnen de muren van de Brugse gevangenis © BELGA

Cipier nog steeds in ziekenhuis met zware verwondingen aan het oog na aanval gedetineerde

Eén van de cipiers die woensdagnamiddag werd aangevallen door een 28-jarige gedetineerde, ligt nog steeds in het ziekenhuis. Volgens collega’s heeft de man zware verwondingen aan het oog en werd hij ondertussen al geopereerd. Zijn twee collega’s die mee in de klappen deelden, mochten ondertussen al naar huis. De vakbonden plannen maandag een nieuw overleg met de directie. “Tot zondag schakelen we over naar een minimaal regime op de dienst Hoge Veiligheid", zegt vakbondsafgevaardigde Alain Blancke van het ACV.  

  1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”