Traiteur M'adam uitgebaat door Céline Jonckheere en Olivier Terrie.
Volledig scherm
PREMIUM
Traiteur M'adam uitgebaat door Céline Jonckheere en Olivier Terrie. © Benny Proot

Céline (31) brengt ervaringen uit Marokko en Amsterdam mee naar eigen Brugse traiteurszaak: “Eten is mijn leven”

BruggeIn de Brugse Langestraat opent Céline Jonckheere (31) de deuren van haar eigen traiteurszaak M’adam. Céline komt eigenlijk uit Oost-Vlaanderen, maar woonde in Amsterdam en Marokko en brengt de wereldkeuken mee naar Brugge. “30 jaar worden en de coronacrisis meemaken heeft me doen nadenken: ik wilde absoluut iets voor mezelf beginnen”, zegt ze.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 1. Brugge rondt voor het eerst de kaap van de 10.000 hogeschoolstudenten: “Heel veel interesse om aan te sluiten bij studentenclubs”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugge rondt voor het eerst de kaap van de 10.000 hogeschool­stu­den­ten: “Heel veel interesse om aan te sluiten bij studenten­clubs”

  Er is een historisch studentenjaar van start gegaan in Brugge, want voor het eerst rondt de stad de kaap van de 10.000 hogeschoolstudenten. “Het is vooral belangrijk dat hier veel unieke opleidingen gebeuren die je nergens anders vindt”, zegt schepen van Studentenstad Mathijs Goderis (Vooruit), die op termijn Kortrijk wil inhalen als grootste studentenstad van West-Vlaanderen. Ook bij de studentenclubs heerst enthousiasme.
 2. Brugse VTI-directeur slaakt noodkreet: “Waar ik al die praktijkleerkrachten zal vinden, is mij een raadsel”
  Zeebrugge

  Brugse V­TI-directeur slaakt noodkreet: “Waar ik al die prak­tijkleer­krach­ten zal vinden, is mij een raadsel”

  “We zijn al lang over het punt dat we een góéde leerkracht zoeken.” De wanhoop is Joke Knockaert, directeur van het VTI in Zeebrugge, nabij. Drie weken na de schoolstart staan nog steeds verscheidene vacatures open, zonder zicht op succes. Vooral leerkrachten voor opleidingen van knelpuntberoepen, zoals koeltechnieken of vrachtwagenchauffeur, vindt ze maar niet. “Het is al elk jaar gelukt, maar nu zie ik het somber in. Er moet iéts veranderen”, zegt ze.