Tony Gilliaert poseert even achter het politielint in zijn museum. “Ik ben het meest trots op de uniformen van de speciale eenheden.”
Volledig scherm
PREMIUM
Tony Gilliaert poseert even achter het politielint in zijn museum. “Ik ben het meest trots op de uniformen van de speciale eenheden.” © Benny Proot

Buschauffeur Tony opent indrukwekkend politiemuseum in Brugge: “Misschien groeit zo het respect voor deze mensen en hun job”

BruggeHonderden uniformen, kepies, tal van attributen van de arm der wet...: in het Brugs politiemuseum, gevestigd in een leeg commissariaat, vind je het allemaal. Na maanden voorbereidingen is de droom van buschauffeur Tony Gilliaert (43) werkelijkheid geworden. “Noem dit gerust een uit de hand gelopen hobby, ja. Het is de bedoeling om dit museum, het enige in zijn soort in ons land, minstens de komende 6 à 7 jaar open te houden”, zegt Tony. Wij keken onze ogen uit. 

  1. Brugse Kerstloop lokt zelfs in coronatijd 3.000 deelnemers, ook onze man is erbij: “Overal mondmaskers, tot het startschot klinkt”
    PREMIUM
    Brugge

    Brugse Kerstloop lokt zelfs in coronatijd 3.000 deelnemers, ook onze man is erbij: “Overal mondmas­kers, tot het startschot klinkt”

    Met ruim 3.000 sportievelingen kan de Brugse Kerstloop van vrijdag terugblikken op een topeditie. Want zelfs in tijden van stijgende coronacijfers hebben mensen nood aan sport, zij het dan met heel veel voorzorgsmaatregelen, Covid Safe Ticket én mondmaskers tot het startschot weerklinkt. Wij stuurden onze sportiefste journalist naar de Brugse stratenloop voor zes kilometer…genieten.