Tony Gilliaert poseert even achter het politielint in zijn museum. “Ik ben het meest trots op de uniformen van de speciale eenheden.”
Volledig scherm
PREMIUM
Tony Gilliaert poseert even achter het politielint in zijn museum. “Ik ben het meest trots op de uniformen van de speciale eenheden.” © Benny Proot

Buschauffeur Tony opent indrukwekkend politiemuseum in Brugge: “Misschien groeit zo het respect voor deze mensen en hun job”

BruggeHonderden uniformen, kepies, tal van attributen van de arm der wet...: in het Brugs politiemuseum, gevestigd in een leeg commissariaat, vind je het allemaal. Na maanden voorbereidingen is de droom van buschauffeur Tony Gilliaert (43) werkelijkheid geworden. “Noem dit gerust een uit de hand gelopen hobby, ja. Het is de bedoeling om dit museum, het enige in zijn soort in ons land, minstens de komende 6 à 7 jaar open te houden”, zegt Tony. Wij keken onze ogen uit. 

 1. Kinderen bezorgen Linda (69) hun tekening, zij maakt er knuffel van voor kankerpatiëntjes: “Ik doe het voor de twinkeling in hun oogjes”
  PREMIUM
  BRUGGE

  Kinderen bezorgen Linda (69) hun tekening, zij maakt er knuffel van voor kankerpa­tiën­tjes: “Ik doe het voor de twinkeling in hun oogjes”

  Ze kreeg ooit een bruine enveloppe in de bus met 45 tekeningen, die de leerlingen van een klasje uit Kuurne hadden gemaakt voor hun aan kanker overleden klasgenootje Lisa. Op basis van die werkjes ontwierp ze knuffels. Toen ze die ging overhandigen, toverde ze prompt een glimlach op het gezicht van de treurende kindjes. Linda Dhont (69) uit Brugge heeft een opvallende gave. Sinds een klein jaar probeert ze ook de kindjes op de kinderkankerafdeling van het UZ in Gent te steunen in hun strijd. Haar verhaal.
 2. Spanning op Jan Breydel en in heel Sint-Andries, waar beslissing over nieuw Club-stadion nakende is: leggen ze dit jaar nog de eerste steen?
  PREMIUM
  Brugge

  Spanning op Jan Breydel en in heel Sint-An­dries, waar beslissing over nieuw Club-stadion nakende is: leggen ze dit jaar nog de eerste steen?

  Krijgen we straks – eindelijk – een doorbraak in de Brugse voetbalstadionsaga? Het dossier loopt ondertussen al sinds 2006, maar een beslissing lijkt nu écht nakende te zijn. Eén van de komende dagen zou die vallen. Krijgt Club eindelijk groen licht en mag het nog dit jaar de eerste steen van de nieuwe voetbaltempel leggen? Wij geven u een stand van zaken in het meest complexe en aanslepende Brugse dossier van de afgelopen jaren.