Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © thinkstock

Brugse vrouw dient klacht in nadat politieman dreigt met boete omdat ze borstvoeding geeft in auto: “Dat gaat hier wel om openbare zedenschennis hé”

De federale politie is een tuchtprocedure opgestart tegen een agent die ermee dreigde een Brugse vrouw te beboeten omdat ze in haar eigen wagen borstvoeding gaf. De politieman ging hevig tekeer tegen de moeder en vertelde dat ze aan ‘openbare zedenschennis’ deed. “We betreuren dit voorval en zijn een tuchtdossier opgestart”, bevestigt woordvoerster Sarah Frederickx. 

90 reacties

 • Els Daneels

  4 jaar geleden
  Als een kind honger heeft, moet het gevoed worden en borstvoeding is het meest natuurlijke dat er bestaat! Dat heeft niks met zedenschennis te maken. Die agent is blijkbaar niet voorzien van enig gezond verstand.
 • Veronique Cannoot

  4 jaar geleden
  Heeft die agent, met alle respect, wel kinderen? Of wil hij gewoon kost wat kost een strever zijn??
 • Andrea Claes

  4 jaar geleden
  Vrouwen geven heus geen borstvoeding in het openbaar om te provoceren. Ze beantwoorden gewoon de hongersignalen die hun kind geeft op dat moment omdat het honger en/of dorst heeft. Als jij honger of dorst hebt, wacht je dan ook tot je alleen thuis bent om te eten of te drinken? Dat is melk namelijk: eten en drinken.
 • Andrea Claes

  4 jaar geleden
  Degenen die vinden dat 'dat maar thuis moet gebeuren' zijn niet realistisch. Een pasgeborene eet 10 tot 12 keer per dag, soms zit er maar een uurtje tussen, dus je kunt gewoon niet plannen om 'enkel thuis te voeden'. Niet dat dat zou moeten, maar het is ook gewoon niet haalbaar. Ze eten trouwens op verzoek, niet op een schema met vaste hoeveelheden zoals baby's die kunstvoeding krijgen, maar kleine beetjes, aangepast aan hun natuurlijke maaginhoud en voedingsbehoefte, en dit de hele dag door.
 • PHILIPPUS DE GEEST

  4 jaar geleden
  Is ook verboden in, Iran Irak Marokko en waar er de veel navelkijkers zijn