De rode stelling in de tuin van het Guido Gezellemuseum.
Volledig scherm
De rode stelling in de tuin van het Guido Gezellemuseum. © Benny Proot

Brugse Triënnale gaat van start, ook al zijn twee kunstwerken nog niet af: “Belangrijke stap voor ons toerisme”

BruggeDe T in ‘T-day’ staat zaterdag niet alleen voor terrassen, maar ook voor de start van de derde Triënnale. De kunstwerken zijn dit keer wat meer verscholen in Brugse straatjes. “De Triënnale moet vooral weer kleur in de stad brengen. En volk", zegt curator Els Wuyts.

 1. Siemon (33) werkt extreme triatlon af voor schoonbroer (35) die stierf aan hersentumor: “Ook Sander was een man van extremen”
  PREMIUM
  Assebroek/Brugge

  Siemon (33) werkt extreme triatlon af voor schoon­broer (35) die stierf aan hersentu­mor: “Ook Sander was een man van extremen”

  Tien kilometer zwemmen, tweehonderd kilometer fietsen en de Belgische kustlijn afwandelen. Siemon Swimberghe (33) uit Assebroek wil dit weekend een huzarenstukje verwezenlijken met maar één doel: geld inzamelen voor de palliatieve instelling waar zijn schoonbroer Sander Verrecas (35) zijn laatste momenten doorbracht. De dertiger overleed vorig jaar aan een hersentumor en liet een vrouw, zoontje en ongeboren tweeling achter. “Deze triatlon was echt ook zijn ding geweest.”
 2. ASSISEN. “De politie die komt zeggen dat je zoon overleden is, dat is verschrikkelijk!”: moeder (78) van slachtoffer legt emotionele getuigenis af
  PREMIUM
  Oostende

  ASSISEN. “De politie die komt zeggen dat je zoon overleden is, dat is verschrik­ke­lijk!”: moeder (78) van slachtof­fer legt emotionele getuigenis af

  “Mama, tot vanavond. Ik kom niet te laat thuis. Ik breng vis mee.” Het waren volgens Erna Vyane (78) de laatste woorden van haar zoon toen die de dag van de feiten naar Oostende vertrok. De moeder van Will Deweert (55) waarschuwde hem naar eigen zeggen nog voor Tommy Jonckheere (32). “Voor mij is dit een moord”, snikte ze tijdens haar getuigenis in het Brugse assisenhof.