Overhandiging schoolvervoerplannen Brugge
Volledig scherm
Overhandiging schoolvervoerplannen Brugge © Benny Proot

Brugse scholen ontvangen schoolvervoerplannen: “Voor alle betrokken partijen een win-winsituatie”

BruggeNegen Brugse scholen hebben dinsdagochtend hun ‘schoolvervoerplan’ overhandigd gekregen. Daarin wordt vrij gedetailleerd de vervoerswijze van de leerlingen en leerkrachten in kaart gebracht.

 1. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 1. Stoïcijns ballenmeisje (16) even beroemd na beslissend doelpunt van Cercle: “Ze hadden me gevraagd om niet te juichen ..."
  Brugge/Wetteren

  Stoïcijns ballenmeis­je (16) even beroemd na beslissend doelpunt van Cercle: “Ze hadden me gevraagd om niet te juichen ..."

  Wat als je als 16-jarig ballenmeisje plots een vierende groep voetbalspelers voor je neus ziet staan? En op hetzelfde moment duizenden dolle supporters in je nek voelt juichen? Dan blijf je stoïcijns kalm, althans in het geval van Zenna. Het meisje kreeg plots de televisiecamera’s op zich na het beslissende doelpunt in de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Gent. Voor Zenna niet eenvoudig om mee om te gaan. “Mijn reactie is simpel te verklaren", zegt ze zelf.
 2. Relatieproblemen, een verslaving of moeilijkheden met de kinderen? Nu kan je gratis terecht in Welzijnsloket van Brugse rechtbank
  Regio

  Relatiepro­ble­men, een verslaving of moeilijkhe­den met de kinderen? Nu kan je gratis terecht in Welzijnslo­ket van Brugse rechtbank

  Een advocaat en een medewerker van het CAW werken voortaan samen in het Brugse gerechtsgebouw om kwetsbare mensen te helpen met hun problemen. In het nieuwe Welzijnsloket worden niet alleen juridische vragen beantwoord, je kan er ook terecht met persoonlijke problemen. En dat advies is gratis. “Vaak is de drempel om hulp te zoeken immers nog te hoog”, klinkt het.