De studentenhuizen aan het Europacollege.
Volledig scherm
De studentenhuizen aan het Europacollege. © Mathias Mariën

Brugse politie verbolgen nadat agenten feestje met minstens 100 studenten moeten stilleggen en worden uitgescholden: “Ze gedroegen zich verwerpelijk”

Studenten van het Europacollege in Brugge hebben maandagnacht de buurt op stelten gezet na een uit de hand gelopen feestje. Toen de politie ter plaatse kwam, kregen ook zij de volle lading. “Nu wordt het pas verontrustend, wanneer afgestudeerden van het Europacollege, die ooit de top van de Europese politiek, administratie en diplomatie zullen bereiken, zich op zo’n verwerpelijke en arrogante manier gedragen", reageert korpschef Dirk Van Nuffel. 

  1. Na zeven jaar nadert einde van werken aan nieuwe hoogspanningslijn Stevin: 124 meter hoge kraan helpt laatste hoogspanningsmast verwijderen
    Brugge

    Na zeven jaar nadert einde van werken aan nieuwe hoogspan­nings­lijn Stevin: 124 meter hoge kraan helpt laatste hoogspan­nings­mast verwijde­ren

    Een kraan van 124 meter hoog heeft een hoogspanningsmast langs de Lodewijk Coiseaukaai in Brugge helpen verwijderen. Dit werk vormt het sluitstuk van het Stevin-project, dat zeven jaar duurde en dat windenergie van op zee het land inbrengt. “De kraan tilt de mast boven een bos richting het nabijgelegen recyclagebedrijf”, zegt Pieter Verlaak, woordvoerder van netbeheerder Elia.