Ontruiming van een autokerkhof in de Velodroomstraat in Brugge.
Volledig scherm
Ontruiming van een autokerkhof in de Velodroomstraat in Brugge. © Jan Van Maele

Brugse politie ontruimt terrein met tientallen autowrakken: “Dit is al jaren een doorn in het oog van de buurt”

BruggeIn de Velodroomstraat in Sint-Michiels is dinsdag de ontruiming van een autokerkhof gestart. De Brugse politie haalt er tientallen autowrakken weg. Het gaat om een achterliggend terrein, waar al jaren auto-onderdelen staan. De kwestie maakt al jaren onderwerp uit van een onderzoek rond milieu en ruimtelijke ordening.

 1. ASSISEN. Tommy Jonckheere (32) schuldig aan opzettelijke slagen met de dood van Willy Deweert (55) tot gevolg: “Er is twijfel over de intentie tot doden”
  PREMIUM
  Oostende

  ASSISEN. Tommy Jonckheere (32) schuldig aan opzettelij­ke slagen met de dood van Willy Deweert (55) tot gevolg: “Er is twijfel over de intentie tot do­den”

  In het Brugse assisenhof is Tommy Jonckheere (32) schuldig verklaard aan opzettelijke slagen en verwondingen met de dood van Willy Deweert (55) tot gevolg. De jury volgde daarmee de stelling van de verdediging. Het Openbaar Ministerie en de burgerlijke partij hadden tevergeefs om een veroordeling voor doodslag gevraagd. Donderdagavond kent de beschuldigde z'n straf. Hij riskeert maximaal 10 jaar opsluiting.
 2. Zo wil Brugge feller controleren op huurwoningen: “Geen heksenjacht, maar de kwaliteit móét in orde zijn”
  Brugge

  Zo wil Brugge feller controle­ren op huurwonin­gen: “Geen heksen­jacht, maar de kwaliteit móét in orde zijn”

  Bij iedere nieuwe verhuring in Brugge moet de verhuurder vanaf 1 januari 2022 een geldig conformiteitsattest kunnen voorleggen: een bewijs dat de kwaliteit van de woning oké is. De stad voert het systeem in om verkrotting tegen te gaan. Zes medewerkers gaan vanaf oktober op pad om controles uit te voeren. Het attest zal de verhuurder 90 euro kosten, maar blijft wel tien jaar geldig. Schepen Franky Demon legt uit wat er van de verhuurder verwacht wordt.