De schade aan zijn eigen wagen was groot
Volledig scherm
De schade aan zijn eigen wagen was groot © Benny Proot

Brugse politie-inspecteur veroordeeld voor zwaar ongeval met 1,6 promille in bloed: “Ik was afgeleid door mijn gsm”

Een Brugse politie-inspecteur is veroordeeld tot 30 dagen rijverbod en een boete van 1.600 euro. Met 1,6 promille in zijn bloed ramde de politieman met 40 jaar dienst achtereenvolgens een vluchtheuvel, paaltje en geparkeerde wagen. Net voor het ongeval was hij bovendien bezig met zijn gsm.  “De man kreeg intern een tuchtsanctie. Een ontslag was niet aan de orde”, zegt korpschef Dirk Van Nuffel.

26 reacties

 • Eric Vanovermeire

  2 jaar geleden
  Dronken rijden blijft in mijn ogen poging tot doodslag. Straf is hier veel te licht !
 • Robert DE REU

  2 jaar geleden
  Wat mij altijd opvalt dat Politiemensen of Commisarissen er altijd zeer goed vanaf komen dan de gewone burger, zelfde grapje gezien bij Dendermondse commisaris die dronken is weggevlucht bij een Politiecontrole, heeft bijna een cadeau gekregen ipv straf door een gevreesde Dendermondse Politierechter.
 • Urban Vyaas

  2 jaar geleden
  Hij werd driedubbel gestraft. Eerst en vooral door de rechtbank (boetes + rijverbod), op zijn werk (tuchtsanctie =geen promotie) en nog eens nageschopt in de media. En ja, rijden met 1,6 in je bloed is dik erover; gsm of geen gsm. Hij mag al blij zijn dat er op dat moment niet juist een persoon over de straat liep.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Moet zijn rij examen niet opnieuw afleggen. Geen medische en psychologische testen om zijn rijbewijs terug te krijgen.
 • Gerdy Van Damme

  2 jaar geleden
  klassenjustitie,hij heeft en voorbeeld functie en word lichter gestraft dan een gewone burger,jezus cirque belgiek kan het weer,straks ga ik nog gelove dat nen allochtoon fachter het stuur zat die worden ook zelden zwaar gestraft
 1. Populaire Citytriatlon van Brugge tweede jaar op rij geschrapt: “Zelfs met versoepelingen is organisatie onmogelijk”
  triatlon

  Populaire Citytriat­lon van Brugge tweede jaar op rij geschrapt: “Zelfs met versoepe­lin­gen is organisa­tie onmogelijk”

  Nadat afgelopen weekend duidelijk werd dat er in de maand mei amper triatlonwedstrijden zullen georganiseerd worden omwille van de strenge coronamaatregelen, sneuvelen nu ook meer en meer wedstrijden die in juni op de planning staan. Zo kondigen de organisatoren van de triatlon van Brugge, gepland op 26 juni, aan dat de populaire wedstrijd met meer dan duizend deelnemers voor het tweede jaar op rij zal worden geschrapt. “Zelfs als er versoepelingen komen, zal het nog niet lukken”, klinkt het bij de organisatie.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt