De Brugse Olympiërs Valerie Demey en Niels Van Zandweghe vanuit Tokio: "Veel mensen kennen Brugge hier."
Volledig scherm
De Brugse Olympiërs Valerie Demey en Niels Van Zandweghe vanuit Tokio: "Veel mensen kennen Brugge hier." © RV

Brugse Olympiërs Valerie Demey en Niels Van Zandweghe vanuit Tokio: “Ik heb mijn Brugge-looptenue mee om wat reclame te maken voor de stad”

BruggeDe stad Brugge wuift twee Olympiërs uit: Niels Van Zandweghe (25) is de Belgische medaillehoop in het roeien en Valerie Demey (26) hoopt van goudwaarde te zijn voor Lotte Kopecky in de wegrit voor de dames. Voor beiden zijn de Olympische Spelen een primeur. Ze proberen dan ook zo goed en zo kwaad mogelijk te genieten. “We worden echt overal gevolgd", zeggen ze vanuit Tokio.

  1. Poetsvrouw die liefdesrivale neerstak, is voorwaardelijk vrij: “Wel nog internering in psychiatrisch centrum of begeleiding bij haar thuis”
    Brugge/Koekelare

    Poetsvrouw die liefdesri­va­le neerstak, is voorwaarde­lijk vrij: “Wel nog interne­ring in psychia­trisch centrum of begelei­ding bij haar thuis”

    De Brugse raadkamer heeft de internering bevolen van poetsvrouw Sandra V. (44) uit Koekelare. De vrouw stak bijna een jaar geleden haar liefdesrivale neer met een mes in Brugge en zat sindsdien in de cel voor poging tot moord. Opvallend genoeg besliste de raadkamer naast de internering ook om V. voorwaardelijk vrij te laten. “Ze wordt sowieso begeleid door een psychiater”, zegt haar advocaat Bram Elyn.