Brugge de moskee wordt te klein
Volledig scherm
Brugge de moskee wordt te klein © Benny Proot

Brugse moskee barst uit haar voegen en veroorzaakt overlast: stad zoekt stek voor volwaardig gebedshuis

De stad Brugge zoekt met de moslimgemeenschap een nieuwe stek voor een volwaardige moskee. Nu is er een gebedshuis gevestigd in een woning in de Diksmuidse Heirweg in Sint-Andries, destijds een geschenk van Clubdoelman Nader El Sayed. Maar daar heerst er overlast door de vele bezoekers. “Wij zullen dit juridisch aanvechten”, waarschuwt raadslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang).

6 reacties

 • Miguel Dumon

  1 jaar geleden
  De heer Makers ziet het probleem niet zoals zoveel politiekers ... Het probleem zullen ze "binnenkort” wel ondervinden .
 • Marc Spandel

  1 jaar geleden
  "... aparte ingangen voor de mannen en de vrouwen". Het negeren van de wet op gelijke rechten voor man en vrouw, duidt er op dat een bepaald deel van de bevolking standvastig vasthoudt aan het principe dat 'hun' godsdienst bóven de Belgische (westerse) wetten staat. Alleen al dit 'feit' zou voldoende moeten zijn om dit soort jihadisme zeker niet door de Belgische overheden te laten 'steunen'.
 • B. Ramakers

  1 jaar geleden
  Probleemoplossend denken, super. Angelo, Kelly en Jeroen, ik zie het probleem helemaal niet. Integendeel, er wordt een oplossing gezocht tot ieders tevredenheid. Het kost jullie trouwens geen cent.
 • Patrick Martens

  1 jaar geleden
  Maar als je een fuif wilt organiseren voor 600 man moet je voldoen aan alle voorschriften en moet je zelfs een toestemming hebben.
 • Aerts Johannes

  1 jaar geleden
  In het gemeentehuis?? Een zeer goede l lokatie
 1. IN BEELD. De ultieme voorbereiding van onze lokale horeca op T-Day
  PREMIUM
  Brugge/Blankenberge/Oostende/De Panne

  IN BEELD. De ultieme voorberei­ding van onze lokale horeca op T-Day

  Ein-de-lijk! De terrassen zijn uitgebreid, de tafels zijn proper, het ontsmettingsmiddel staat klaar en het belangrijkste: de biervoorraad is aangevuld. Na meer dan zes maanden wachten kunnen we zaterdag weer genieten van een fris getapte pint op café. Deze week stond bij de horeca-uitbaters in het teken van de ultieme voorbereiding. Van Blankenberge tot De Panne: overal maken ze zich op voor de heropening. Wij gingen een kijkje nemen.
 2. Dertiger krijgt 40 maanden cel voor moordpoging: “Slachtoffer had avances gemaakt bij zijn vriendin”
  Dudzele/Zeebrugge

  Dertiger krijgt 40 maanden cel voor moordpo­ging: “Slachtof­fer had avances gemaakt bij zijn vriendin”

  Een 36-jarige Bruggeling heeft 40 maanden cel gekregen voor een moordpoging in Dudzele. Kevin V. viel een andere man aan met een mes en schroevendraaier omdat die avances had gemaakt bij zijn vriendin. Het slachtoffer werd in zijn keel gestoken, maar overleefde de aanval. “Qua strafblad en opgelopen esthetische schade is hij gewaagd aan mijn cliënt”, pleitte de verdediging.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op