Brugge de moskee wordt te klein
Volledig scherm
Brugge de moskee wordt te klein © Benny Proot

Brugse moskee barst uit haar voegen en veroorzaakt overlast: stad zoekt stek voor volwaardig gebedshuis

De stad Brugge zoekt met de moslimgemeenschap een nieuwe stek voor een volwaardige moskee. Nu is er een gebedshuis gevestigd in een woning in de Diksmuidse Heirweg in Sint-Andries, destijds een geschenk van Clubdoelman Nader El Sayed. Maar daar heerst er overlast door de vele bezoekers. “Wij zullen dit juridisch aanvechten”, waarschuwt raadslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang).

6 reacties

 • Miguel Dumon

  3 jaar geleden
  De heer Makers ziet het probleem niet zoals zoveel politiekers ... Het probleem zullen ze "binnenkort” wel ondervinden .
 • Marc Spandel

  3 jaar geleden
  "... aparte ingangen voor de mannen en de vrouwen". Het negeren van de wet op gelijke rechten voor man en vrouw, duidt er op dat een bepaald deel van de bevolking standvastig vasthoudt aan het principe dat 'hun' godsdienst bóven de Belgische (westerse) wetten staat. Alleen al dit 'feit' zou voldoende moeten zijn om dit soort jihadisme zeker niet door de Belgische overheden te laten 'steunen'.
 • B. R.

  3 jaar geleden
  Probleemoplossend denken, super. Angelo, Kelly en Jeroen, ik zie het probleem helemaal niet. Integendeel, er wordt een oplossing gezocht tot ieders tevredenheid. Het kost jullie trouwens geen cent.
 • Patrick Martens

  3 jaar geleden
  Maar als je een fuif wilt organiseren voor 600 man moet je voldoen aan alle voorschriften en moet je zelfs een toestemming hebben.
 • Aerts Johannes

  3 jaar geleden
  In het gemeentehuis?? Een zeer goede l lokatie
 1. STRAFPLEITERS. Pieterjan Dens (32) stond nabestaanden bij op proces rond gruwelijke campingmoord: “Sinds ik vader ben, neem ik zo’n dossiers vaker mee naar huis”
  PREMIUM
  Brugge

  STRAFPLEI­TERS. Pieterjan Dens (32) stond nabestaan­den bij op proces rond gruwelijke camping­moord: “Sinds ik vader ben, neem ik zo’n dossiers vaker mee naar huis”

  Advocaat Pieterjan Dens (32) zweert bij een strak pak als hij door de gangen van het gerechtsgebouw loopt. Met zijn voorliefde voor sigaren, whisky en wijn lijkt de Zedelgemnaar het clichébeeld van de strafpleiter volledig te bevestigen. Maar achter de advocaat schuilt ook een gevoelige vader. Een vader die met de campingmoord wellicht de gruwelijkste zaak uit zijn carrière achter de rug heeft. “In mijn sigarenclub kan ik letterlijk en figuurlijk stoom afblazen.” Een gesprek met de ‘coming man’ aan de Brugse balie.
 2. IN BEELD. Supporters in WK-dorp Oostkamp tevreden met winst maar kritisch voor de Rode Duivels
  Oostkamp

  IN BEELD. Supporters in WK-dorp Oostkamp tevreden met winst maar kritisch voor de Rode Duivels

  Met enkele honderden zakten ze woensdagavond af naar het WK-dorp in Oostkamp om de eerste wedstrijd van de Rode Duivels te volgen. Na afloop waren de supporters tevreden met de overwinning maar kritiek en ontgoocheling hoorden er ook bij. “Het is precies of sommige van onze sterspelers zich vandaag wat inhielden en bang waren om voluit te voetballen”, reageert Lennert Vanhoenaecker (28) uit Moerbrugge die wel veel lof had voor de organisatoren van het WK-dorp.
 1. Deze handelaars kijken uit naar Brugse kerstmarkt: “Het wordt een geweldige editie, want de toeristen zijn terug”
  PREMIUM
  Brugge

  Deze handelaars kijken uit naar Brugse kerstmarkt: “Het wordt een geweldige editie, want de toeristen zijn terug”

  Bekomen van de coronacrisis en gerustgesteld door de vele kerstbomen die voortaan de zwarte containers bedekken: de handelaars op de Brugse kerstmarkt kunnen vanaf vrijdag alleen maar positief vooruit kijken. Dat doen ze ook, want er heerst veel enthousiasme om eraan te beginnen. “Al zijn we ook benieuwd of de energiecrisis de portemonnee van de bezoekers vaker dicht zal houden”, zegt standhouder Dafne Van Windekens.