Brugge de moskee wordt te klein
Volledig scherm
Brugge de moskee wordt te klein © Benny Proot

Brugse moskee barst uit haar voegen en veroorzaakt overlast: stad zoekt stek voor volwaardig gebedshuis

De stad Brugge zoekt met de moslimgemeenschap een nieuwe stek voor een volwaardige moskee. Nu is er een gebedshuis gevestigd in een woning in de Diksmuidse Heirweg in Sint-Andries, destijds een geschenk van Clubdoelman Nader El Sayed. Maar daar heerst er overlast door de vele bezoekers. “Wij zullen dit juridisch aanvechten”, waarschuwt raadslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang).

6 reacties

 • Miguel Dumon

  2 jaar geleden
  De heer Makers ziet het probleem niet zoals zoveel politiekers ... Het probleem zullen ze "binnenkort” wel ondervinden .
 • Marc Spandel

  2 jaar geleden
  "... aparte ingangen voor de mannen en de vrouwen". Het negeren van de wet op gelijke rechten voor man en vrouw, duidt er op dat een bepaald deel van de bevolking standvastig vasthoudt aan het principe dat 'hun' godsdienst bóven de Belgische (westerse) wetten staat. Alleen al dit 'feit' zou voldoende moeten zijn om dit soort jihadisme zeker niet door de Belgische overheden te laten 'steunen'.
 • B. R.

  2 jaar geleden
  Probleemoplossend denken, super. Angelo, Kelly en Jeroen, ik zie het probleem helemaal niet. Integendeel, er wordt een oplossing gezocht tot ieders tevredenheid. Het kost jullie trouwens geen cent.
 • Patrick Martens

  2 jaar geleden
  Maar als je een fuif wilt organiseren voor 600 man moet je voldoen aan alle voorschriften en moet je zelfs een toestemming hebben.
 • Aerts Johannes

  2 jaar geleden
  In het gemeentehuis?? Een zeer goede l lokatie
 1. De eerste loterijen wereldwijd? Daarvoor moest je in Brugge zijn: “Een trekking was toen een volksfeest dat dagen kon duren”
  PREMIUM
  Brugge

  De eerste loterijen wereldwijd? Daarvoor moest je in Brugge zijn: “Een trekking was toen een volksfeest dat dagen kon duren”

  Wist ú dat? Brugge is de wereldwijde bakermat van kansspelen als Lotto of EuroMillions. Notulen in de Brugse jaarrekening van 1441, gevonden in het Stadsarchief, laten er geen twijfel over bestaan. “Het was een geniaal idee, dat uit noodzaak is ontstaan”, zegt Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij, die je meeneemt naar die wondere tijd.