De paarden van Mark Wentein krijgen nu aangepaste voeding om de coronakilo's in de hand te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
De paarden van Mark Wentein krijgen nu aangepaste voeding om de coronakilo's in de hand te houden. © Benny Proot

Brugse koetspaarden zijn elk tot 50 kilo verdikt door corona: “Ze krijgen amper beweging en reageren ook al anders op auto’s”

BruggeExtra zorgen, naast het financiële aspect, voor de Brugse koetsiers. De Brugse koetspaarden zijn te zwaar. Gemiddeld 50 kilogram per beest. Als je weet dat er in de Breydelstad tachtig geregistreerde paarden zijn, sleuren ze samen ... vier ton overgewicht mee. “Wat wil je? Tachtig procent van de tijd staan ze op stal. En het ziet er niet naar uit dat dit voor de paasvakantie zal veranderen”, zucht koetsier Mark Wentein. 

 1. 30 procent minder overnachtingen in West-Vlaanderen in coronajaar 2020: “Toch investeert toerismesector volop in de toekomst”
  West-Vlaanderen

  30 procent minder overnach­tin­gen in West-Vlaanderen in coronajaar 2020: “Toch investeert toerisme­sec­tor volop in de toekomst”

  “Ondanks het moeilijke coronajaar 2020 blijft de toeristische sector bereid om te investeren”, zegt Sabien Lahaye-Battheu, voorzitter van provinciaal toerismebedrijf Westtoer. Dat heeft ruim 300 subsidieaanvragen ontvangen voor nieuwe toeristische projecten in West-Vlaanderen. Het aantal toeristische overnachtingen is in de hele provincie fors gedaald.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"