Brugse koetspaarden verschijnen na meer dan halfjaar weer in het straatbeeld: “Nu geraken ze wel van hun coronakilo’s af”

BruggeHet ritmisch hoevegetrappel van de Brugse koetspaarden klinkt weer op de kasseien. Na meer dan een halfjaar verschijnen de dieren opnieuw in het straatbeeld, een opluchting voor koetsiers én bezoekers. “Met nieuwe hoefijzers, een vaccinatie én een ‘fit to work’-attest van de dierenarts, zijn ze er klaar voor.”

  1. Siemon (33) werkt extreme triatlon af voor schoonbroer (35) die stierf aan hersentumor: “Ook Sander was een man van extremen”
    PREMIUM
    Assebroek/Brugge

    Siemon (33) werkt extreme triatlon af voor schoon­broer (35) die stierf aan hersentu­mor: “Ook Sander was een man van extremen”

    Tien kilometer zwemmen, tweehonderd kilometer fietsen en de Belgische kustlijn afwandelen. Siemon Swimberghe (33) uit Assebroek wil dit weekend een huzarenstukje verwezenlijken met maar één doel: geld inzamelen voor de palliatieve instelling waar zijn schoonbroer Sander Verrecas (35) zijn laatste momenten doorbracht. De dertiger overleed vorig jaar aan een hersentumor en liet een vrouw, zoontje en ongeboren tweeling achter. “Deze triatlon was echt ook zijn ding geweest.”